Debat over de Europese verkiezingen op 8 februari

Debat over de Europese verkiezingen op 8 februari

Description

Wat voor Europa komt er uit de stembus op 9 juni 2024? Die vraag staat centraal tijdens een debat op 8 februari in aanwezigheid van 5 Europese journalisten.

Afbeelding
Inhoud

Voor de gemeenteraadsverkiezingen op 13 oktober 2024 staat een andere belangrijke verkiezingsafspraak op de agenda op 9 juni. Dan kiezen we de nieuwe vertegenwoordigers van de regionale en federale parlementen, maar ook die van het Europees Parlement.

Waarom is het nuttig om deel te nemen aan de Europese verkiezingen, wie mag stemmen, wat zijn de uitdagingen van die verkiezingen voor ons land en voor de andere lidstaten? Die vragen en nog vele andere komen aan bod tijdens een debat dat de gemeente organiseert op donderdag 8 februari 2024. Het vindt plaats om 19 uur in de raadzaal op de 2e verdieping van het gemeentehuis (Kazernenlaan 31/1).

Gratis toegang

Iedereen die interesse heeft is welkom, de toegang is gratis.

Het debat wordt geleid door vijf journalisten die de Europese actualiteit op de voet volgen: Dorota Bawolek (“Telewizja Polska”), Marco Bresolin (“La Stampa”), Esther Herrera Caro (“France 24” + “La Vanguardia”), Isabelle Ory (“L’Express”) en Pablo Rodriguez Suanzes (“El Mundo”).

Ter herinnering, nieuw bij de Europese verkiezingen van dit jaar is dat alle EU-burgers mogen stemmen vanaf 16 jaar. Belgen ontvangen automatisch hun oproepingsbrief. Inschrijven is niet nodig. Niet-Belgische inwoners moeten zich daarentegen inschrijven als kiezers voor 31 maart 2024.