Activiteiten, evenementen en promotie van sport

De gemeente stimuleert en ondersteunt de sportieve activiteiten van de bevolking door een hele reeks activiteiten en evenementen te organiseren, waaronder de volgende:

Deze ceremonie wordt om de twee jaar gehouden (in oneven jaren) om atleten, teams of clubs te huldigen die zich hebben onderscheiden in hun discipline. Tijdens dit gala met animatie en sportdemonstraties worden onder andere de Sportverdienste, de Sporter van het jaar, de Ploeg van het jaar, de Belofte van het jaar, de Club van het jaar en de Sportieve Erkenning uitgereikt.

Dit “uitstalraam” van alles wat Etterbeek te bieden heeft op sportgebied vindt elk jaar plaatsvindt in het kader van het feest van de Tervurenlaan. Het geeft het publiek de kans om clubs te ontmoeten en de vele disciplines te ontdekken die in de gemeente kunnen worden beoefend, vooral dankzij de animatieactiviteiten en demonstraties die voor de gelegenheid worden georganiseerd.

Elke zaterdag om 10 uur 's ochtends komen geïnteresseerden samen op een andere plaats in de gemeente om samen een wandeling van 3 tot 5 km te maken. Het is een leuke manier om regelmatig te bewegen, andere inwoners te ontmoeten en enkele wijken van Etterbeek te (her)ontdekken.

Dit programma om (opnieuw) in vorm te raken door hardlopen heeft drie niveaus (0-5 km / 5-10 km / 10+ km) zodat iedereen kan deelnemen, ongeacht leeftijd of conditie. Er worden twee sessies per jaar georganiseerd, gespreid over ongeveer een semester, met 2 tot 3 trainingen per week, meestal in groep, onder begeleiding van een gespecialiseerde coach.

Elk jaar stelt Etterbeek een team van inwoners en gemeentepersoneel samen voor dit gerenommeerde loopevenement. De gemeente betaalt een deel van het inschrijvingsgeld voor de deelnemers en zorgt ook voor logistieke en technische ondersteuning.

Naast de creatieve en ontwikkelingsstages voor kinderen die de gemeente tijdens de schoolvakanties organiseert, worden er van tijd tot tijd sportreizen naar het buitenland georganiseerd voor jonge Etterbekenaren, waarbij trainingen worden afgewisseld met vrijetijdsactiviteiten en bezoeken worden.

 

De verschillende sportclubs die in Etterbeek actief zijn, kunnen ook het dossier “Sportoproep” invullen om op de officiële lijst te komen die door de gemeente wordt verspreid en/of om financiële, logistieke of materiële hulp aan te vragen.

Etterbekenaren tussen 5 en 18 jaar kunnen ook elk jaar een sportcheque ter waarde van 50 euro aanvragen om het lidgeld van een sportclub te betalen.