Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Sections

Het Duurzaam Wijkcontract viert feest op 23/09

Op het programma: rommelmarkt, animatie voor groot en klein, buffet en grote lichtparade!

Op zaterdag 23 september 2017 vindt tussen 14 u. en 23 u. de derde editie van het feest van het Duurzaam Wijkcontract (DWC) “Jacht-Gray” plaats. Dat zal plaatsvinden op de Pandhoflaan, op een deel van de Waversesteenweg en op de Pandhoflaan (zie plattegrond).

 

Deze plek werd gekozen omdat ze binnenkort het toneel zal zijn van de eerste ingrepen die gepland zijn in het kader van de pool “Intergeneraties” van het DWC. Onder andere een gloednieuwe ludotheek, een polyvalente wijkzaal, een nieuwe crèche en verschillende woningen zullen er het licht zien.

 

In dat kader worden er ook nieuwe verbindingen aangelegd tussen de percelen binnen het huizenblok zodat de inwoners zich gemakkelijk van de ene site naar de andere kunnen begeven. De architecte die verantwoordelijk is voor het project zal aanwezig zijn met een maquette om alle vragen van de buurtbewoners te beantwoorden.

 

Naast de traditionele infostands over de projecten van het DWC en/of over de activiteiten van zijn partners (Atrium Brussels, Le Senghor, AMO Samarcande, vzw Le Pivot, de lokale werkwinkel MLE, enz.) staan er jou een hele hoop andere animatieactiviteiten te wachten:

 • Van 10 u. tot 18 u.: rommelmarkt (Fétisstraat)
  Geef spullen die je niet meer gebruikt een tweede leven of kom gewoon wat rondsnuffelen!
  Inschrijven kan nog tot vrijdag 15 september.
   
 •  Van 14 u. tot 19 u.: animatie voor groot en klein
  Stands, podium, gratis activiteiten en spelletjes voor alle leeftijden.
   
 •  Van 19 u. tot 21 u.: buffet
  Een unieke kans om voor een klein prijsje kennis te maken met de Syrische keuken!
   
 • 21 u.: lichtparade
  De stoet neemt je mee naar het Happark om deze feestelijke dag in schoonheid af te sluiten.

 

Meer informatie over de derde editie van het feest van het DWC: 02 627 25 46 – duurzamewijk@etterbeek.be

 

Ter herinnering: het Duurzaam Wijkcontract “Jacht-Gray” is een omvangrijk actieplan dat voor een bedrag van 15 miljoen euro gefinancierd wordt door het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en het mogelijk moet maken om tegen 2020 de perimeter tussen het Jourdanplein, de Nieuwelaan, de Jacht en het gemeentehuis nieuw leven in te blazen. Het omvat meerdere luiken die bestaan uit verschillende projecten rond thema's zoals huisvesting, infrastructuur, openbare ruimte, leefmilieu en sociale cohesie. De rode draad van dit Duurzaam Wijkcontract zijn het leefklimaat en het beter samenleven.

 

 

 

Document acties

gearchiveerd onder:

Vorige maand juni 2018 Volgende maand

juni
MaDiWoDoVrZaZo
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

test