Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Sections

Het OCMW heeft een sociale kruidenier

De kruidenier is er om personen met moeilijkheden te helpen om beter en gezonder te consumeren, tegen een lagere prijs.

Iets minder dan 15 jaar geleden lanceerde Etterbeek een nieuw initiatief: de sociale vestiaire. Etterbekenaars die hun gebruikte kleding in goede staat willen weggeven, kunnen deze hier komen afgeven. De kledingstukken worden dan tegen een lage prijs doorverkocht aan de begunstigden van het OCMW. De formule sloeg aan en dat doet ze nog steeds, zo goed zelfs dat er zopas een nieuw project gelanceerd werd.

 

Zo heeft het OCMW op maandag 13 oktober 2014 een sociale kruidenier geopend. Deze bevindt zich op verdieping -1, net naast de sociale vestiaire. De plek waar de beide diensten gevestigd zijn, werd omgedoopt tot ‘Espace Libellule’.

 

Deze kruidenier, zo vertelt men op het OCMW, is de eerste stap van een grootschalig project: een ‘leefcentrum tegen verspilling’ waar de OCMW-cliënten verschillende oplossingen aangereikt krijgen om beter te consumeren (zowel wat voeding, energie, water of meubilair betreft) en hun budget beter te beheren.

 

Wat ligt er zoal in de rekken van de kruidenierszaak? Basisproducten zoals koekjes, pasta, dranken, diepvriesproducten, onderhoudsproducten, schoonheidsproducten en tal van andere voedingswaren, waaronder een ruime keuze vers fruit en groenten uit onze Participatieve Tuinen. Dit alles uiteraard tegen een tarief dat betaalbaar is voor de minder gegoeden. In dit opzicht vermelden we nog dat niet enkel OCMW-cliënten hun welkom zijn in de kruidenierszaak. Ook ouderen met een laag inkomen of personen die, zonder OCMW-cliënt te zijn, toch een regelmatige steun ontvangen (zoals gratis medische zorgen), kunnen er terecht.

 

De sociale kruidenier biedt verder ook diverse activiteiten aan: kookateliers of workshops om zelf milieuvriendelijke schoonmaakproducten te maken. En het OCMW is niet van plan om het daarbij te houden, want er zijn al plannen om een meubelatelier op te richten dat zijn eerste klanten zou ontvangen in de loop van 2015.

 

De sociale kruidenier van het OCMW van Etterbeek is geopend van maandag tot en met vrijdag van 9 u. tot 12 u. en op woensdag van 9 u. tot 12 u. en van 13.30 u. tot 15.30. u.

Document acties

Vorige maand januari 2021 Volgende maand

januari
MaDiWoDoVrZaZo
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Leven te Etterbeek - Officieel gemeentelijk maandblad

test