Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Sections

Allemaal Etterbeek!

Ontdek de veelheid en diversiteit van mensen die schuilgaat achter het woord Etterbeek op een tentoonstelling in exporuimte de DoorGang van 5 tot en met 27/02/2015.

Van donderdag 5 tot en met vrijdag 27 februari 2015 nodigt de gemeentelijke dienst Nederlandstalige Cultuur je uit om de rijkheid en veelheid van mensen die achter het woord Etterbeek schuilgaat te ontdekken, op de tentoonstelling ‘Allemaal Etterbeek’ in exporuimte de DoorGang (gelijkvloers gemeentehuis - Oudergemlaan 113).

 

Je kan er meer dan 100 portretten komen bezichtigen van mensen die in de gemeente wonen, er schoollopen of hun vrije tijd doorbrengen. De foto’s werden gemaakt door de studenten fotografie van de RHoK-academie. Onder de vakkundige leiding van Mirjam Devriendt, docente fotografie, zijn zij de straten van de gemeente ingetrokken met hun mobiele fotostudio om uiteenlopende personages op de gevoelige plaat vast te leggen: jongeren, minder jongeren, sportievelingen, muzikanten, leesbeesten, creatieve duizendpoten. Een ding hebben ze gemeen: ze zijn ‘Allemaal Etterbeek’. Dat is dan ook de naam die de expo heeft meegekregen.

 

De foto's worden daarnaast ook gebruikt om een brochure te kleuren met informatie over de Nederlandstalige vrijetijdsinitiatieven. Met de brochure 'Allemaal Etterbeek' worden de Etterbekenaars en sympathisanten wegwijs gemaakt in het Etterbeekse lokaal cultuurbeleid. De brochure werd overigens vormgegeven door Johan Duyck, docent fotografie en grafische vormgeving in de RHoK-academie en zijn studenten, zo werd het hele project een Etterbeekse aangelegenheid.

 

Het project werd opgezet door de partners van het Nederlandstalig lokaal cultuurbeleid: de Dienst Nederlandstalige Aangelegenheden van de gemeente, GC De Maalbeek, Buurthuis Chambéry, de Gemeentelijke Bibliotheek, Brede School Domino, de RHoK-academie voor beeldende kunsten en de Muziekacademie Chopin met de steun van Frank Van Bockstal, schepen voor Nederlandstalige aangelegenheden.

 

De vernissage van de tentoonstelling vindt plaats op donderdag 5 februari van 18.30 u. tot 21 u. Enkele studenten van de Muziekacademie zorgen voor een feestelijke inhuldiging van de expo. Deze avond zal ook de brochure 'allemaal Etterbeek' voorgesteld worden.

 

 

De tentoonstelling Allemaal Etterbeek is gratis toegankelijk van maandag tot en met vrijdag, van 9 u. tot 16.30 u. Voor meer informatie: 02 627 23 05 – nederlandsecultuur@etterbeek.be

Document acties

Vorige maand februari 2021 Volgende maand

februari
MaDiWoDoVrZaZo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728

Leven te Etterbeek - Officieel gemeentelijk maandblad

test