Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Sections

Een hele maand in het teken van solidariteit!

Ontdek het volledige programma van de activiteiten die georganiseerd worden in het kader van de Maand van de Solidariteit (11/10 > 12/11).

Na 14 edities van de Maand van de Internationale Solidariteit in Etterbeek komt dit evenement ook in 2015 terug met een gevarieerd en rijk programma dat dit keer in het teken staat van sociale rechtvaardigheid.

 

Dit participatief en geëngageerd evenement dat zich inzet voor ontwikkelingssamenwerking en voor de Noord-Zuidbetrekkingen verandert tijdens deze vijftiende editie ook van naam: “Maand van de Solidariteit”. Het is helemaal niet de bedoeling om van nu af aan minder aandacht te besteden aan het internationale karakter van dit evenement, maar de organisatoren wilden dat het evenement met deze naamsverandering een hele reeks fenomenen omvat die vandaag universeel zijn waarmee het Westen vandaag ook geconfronteerd wordt (klimaatopwarming, strijd tegen de armoede, massale toestroom van vluchtelingen, enz.).

 

Volledige programma : 

 

De Maand van de Solidariteit 2015 loopt van 11 oktober tot 12 november in zowat de hele gemeente. We kunnen je hier niet het volledige programma meegeven. Dit kan je raadplegen in de brochure (volledige programma - pdf ) die speciaal voor dit evenement ontworpen werd. We belichten hieronder enkele van de voornaamste activiteiten waaraan je kunt deelnemen:

 

(H)eerlijk ontbijten met Oxfam: zondag 11/10/2015 van 8.30 u. tot 11.30 u.

Feestzaal van het Institut Saint-Stanislas (Sint-Pieterssteenweg 210) / € 6 (volwassen) - € 4 (kinderen)

De winkel Magasin du Monde Oxfam Etterbeek (Veldstraat 8) nodigt je uit om kennis te maken met de producten uit eerlijke handel, zijn producenten en zijn projecten tijdens een gezellig ontbijt waar ook heel wat animatie georganiseerd wordt (bewustmakingsstand, kleurhoek voor de kinderen, verkoop van culinaire en/of artisanale producten, enz.). Het is de ideale gelegenheid om de internationale campagne van Oxfam “Let’s work together” te leren kennen of om te ontdekken hoe eerlijke handel en een waardige en gewaardeerde job de kijk van mannen en vrouwen op zichzelf en op de manier waarop ze samenleven, kan veranderen.

 

Parcours van de Solidariteit: van 14 tot 16/10 van 10 u. tot 16 u.

Wijk De Jacht (op de hoek van de Waversesteenweg en de Kazernelaan) / Gratis

Een interactief parcours in de openbare ruimte om meer te weten te komen over solidariteit in de ruime zin dankzij een route die opgedeeld is in drie etappes: solidariteit van gisteren (een terugkeer naar de geschiedenis van de solidariteit aan de hand van belangrijke feiten en actoren), solidariteit van vandaag (hoe staat het met ons huidige solidariteitssysteem? Aan wie schenkt men geen aandacht en tot waar reikt onze eigen solidariteit?) en solidariteit van morgen (hoe dromen van de solidaire wereld van morgen?).

 

Solidariteitsdrink: woensdag 28/10/2015 om 18 u.

Théâtre Varia (Scepterstraat 78 – 1050 Brussel) / Gratis

 

Kom verschillende solidaire initiatieven uit de buurt ontdekken. Het is ook een moment van ontmoeting en reflectie dat toelaat om de link te leggen tussen mens en planeet. De avond verloopt in drie delen:

  1. Inleiding door Myriam Stoffen, directrice van de Zinneke parade
  2. Verschillende workshops van ongeveer 40 minuten waarbij mensen actief in verschillende burgerinitiatieven (wijkkoor, gemeenschappelijke tuinen, solidaire aankoopgroepen, stedelijke kunstprojecten, enz.) in gesprek gaan met elkaar en met het publiek;
  3. Slotdrink en buffet, bereid door leden van het sociale integratieproject “Refresh” van de gemeente Elsene.

 

Voor vragen en/of meer inlichtingen over een of alle activiteiten die georganiseerd worden in het kader van de Maand van de Solidariteit 2015, kan je contact opnemen met de gemeentedienst Internationale Solidariteit op het nummer 02 627 27 61 of via e-mail internationalesolidariteit@etterbeek.be

 

De Maand van de Solidariteit wordt georganiseerd op initiatief van de gemeentedienst Internationale Solidariteit samen met de Etterbeekse Ronde Tafel Internationale Solidariteit (ERTIS) en in samenwerking met verschillende lokale verenigingen die zich inzetten voor de Noord-Zuidbetrekkingen.


Volledige programma : 

Document acties

Vorige maand februari 2021 Volgende maand

februari
MaDiWoDoVrZaZo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728

Leven te Etterbeek - Officieel gemeentelijk maandblad

test