Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Sections

Nodig duurzame voeding (en je buren) bij jou uit aan tafel!

Een volkomen nieuw en origineel culinair experiment op initiatief van de gemeentedienst Duurzame Ontwikkeling

Het nieuwste project dat uitgewerkt werd op initiatief van de gemeentedienst Duurzame Ontwikkeling, de “Kit duurzaam tafelen onder buren”, wil de bevolking gevoelig maken voor de voordelen van duurzame voeding en de banden tussen inwoners versterken.

 

Het nieuwe instrument dat voortaan ter beschikking staat van de Etterbekenaren heeft de vorm van een koffertje (beschikbaar in het Frans en het Nederlands) met daarin al het materiaal en de nodige informatie om thuis een etentje te organiseren dat in het teken staat van duurzame voeding.

 

Concreet zullen de geïnteresseerden op tijd moeten reserveren (ongeveer een maand) om de kit te ontlenen bij de gemeente zodat zij voldoende tijd hebben om zich de inhoud eigen te maken en de verschillende voorbereidingsstappen die voorafgaan aan het etentje waarop zij enkele buren zullen uitnodigen tot een goed einde te brengen.

 

De gastvrouw of gastheer is de drijvende kracht van dit volkomen nieuwe en originele culinaire experiment. Naast het voorbereidende werk met de leden van de dienst Duurzame Ontwikkeling (informatie inwinnen, keuze van het thema en het menu, planning van het evenement) staat zij of hij immers ook in voor het goede verloop en de timing van de avond.

 

Op de grote dag zal er ook een duurzamevoedingscoach ter plaatse zijn om tips te geven, ervaringen te delen met de deelnemers en hen te begeleiden tijdens de “kookworkshop”.

 

Nog even vermelden dat alle kosten voor de organisatie van het etentje (aankoop van de ingrediënten, vergoeding van de coach, enz.) voor rekening van de gemeente zijn, die in het kader van dit nieuwe project financiële steun krijgt van Brussel Leefmilieu. Bovendien vertrekt elke deelnemer na afloop met zijn eigen koffertje boordevol informatie en praktische tips in verband met duurzame voeding en nog enkele geschenken (notieboekje, seizoenskalender groenten en fruit, enz.).

 

Voor meer informatie over de “Kit duurzaam tafelen onder vrienden” en/of om een exemplaar te ontlenen om een etentje bij je thuis te organiseren: 02 627 27 85 – duurzaam.etterbeek@etterbeek.be.

 

 

Document acties

Vorige maand september 2020 Volgende maand

september
MaDiWoDoVrZaZo
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Leven te Etterbeek - Officieel gemeentelijk maandblad

test