Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Sections

Een premie als bonus boven op de huurprijs voor woningen toevertrouwd aan het SVK

Een financieel duwtje in de rug in de strijd tegen de woningcrisis die in Brussel heerst.

Sinds enkele jaren maakt het Brussels gewest een woningcrisis door die ervoor gezorgd heeft dat de huurprijzen op de privéhuurmarkt aanzienlijk gestegen zijn. Gezinnen met een bescheiden inkomen hebben daar het meeste onder te lijden aangezien woningen met meerdere kamers bijna onbetaalbaar geworden zijn voor hen.

 

Om die situatie aan te pakken, heeft de gemeente een nieuwe premie in het leven geroepen die eigenaars van panden op haar grondgebied aanmoedigt om het beheer van hun pand toe te vertrouwen aan haar sociaal verhuurkantoor (SVK).

 

Wie voor deze oplossing kiest, geniet tal van voordelen in ruil voor een redelijke huurprijs in vergelijking met de marktprijzen. Zo neemt het SVK alle administratieve stappen in verband met de verhuring op zich net als het algemene onderhoud van het pand, geniet de eigenaar van de vermindering van de onroerende voorheffing en is hij er vooral zeker van dat zijn pand nooit zal leegstaan want de huurprijs wordt gegarandeerd gedurende de volledige contractperiode.

 

Concreet is het de bedoeling dat deze financiële hulp het “verlies” compenseert dat een eigenaar lijdt wanneer hij ervoor kiest om een beroep te doen op de diensten van het SVK. Eigenaars kunnen de financiële hulp krijgen voor elk beheercontract of huurcontract dat voor minstens negen jaar gesloten wordt met het SVK en dat vanaf 1 september 2017. De bedragen variëren in functie van de capaciteit van het pand en worden jaarlijks uitbetaald. Vooral de premie voor woningen met drie kamers of meer is zeer voordelig (zie tabel hieronder).

 

 

Soort woning Premiebedrag
Studio € 300
1 kamer € 350
2 kamers € 500
3 kamers en meer € 1200

 

Voor meer informatie over deze premie, het reglement en/of het aanvraagformulier kun je contact opnemen met het Woonloket op het nummer 02 627 23 54 of via e-mail naar huisvesting@etterbeek.be.

 

 

Document acties

gearchiveerd onder:

Vorige maand juli 2018 Volgende maand

juli
MaDiWoDoVrZaZo
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

test