Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Sections

Jourdanplein: de werkzaamheden zijn gestart!

Jourdanplein: de werkzaamheden zijn gestart! Tijdens de volledige duur van de bouwplaats blijven de handelszaken op en in de buurt van het plein bereikbaar.

Je hebt het misschien al gemerkt als je onlangs in de wijk bent geweest: de werkzaamheden voor de heraanleg van het plein zijn in januari gestart. Tijdens de volledige duur van de bouwplaats, die in juni 2018 klaar zou moeten zijn, blijven de handelszaken op en in de buurt van het plein bereikbaar.

 

Eerst wordt er gewerkt aan de voetpaden en de rijbaan langs de kant van “Vatel”. Vervolgens worden de volgende ingrepen uitgevoerd: het centrale gedeelte van het plein, de voetpaden langs de kant van “Carrefour” en tot slot de voetpaden en de rijbaan op het noordelijke (langs hotel Sofitel) en het zuidelijke (voetgangerszone) gedeelte van het plein.

 

Ter herinnering: het plein wordt omgevormd tot eeb semi-voetgangerszone. Er wordt slechts één rijbaan behouden op de oostkant van het plein. Bovengronds worden dertig parkeerplaatsen behouden, maar in de onmiddellijke omgeving van de handelszaken is een openbare parking met zeventig plaatsen toegankelijk voor het publiek. Er worden bijna veertig bomen geplant op het Jourdanplein en in de Froissartstraat en rond het plein worden ook nog kleinere bomen aangeplant. Het plein wordt bovendien verfraaid met nieuwe banken en een fontein. En uiteraard mogen we de frituur niet vergeten waarvan we de nieuwe vormgeving nu al kunnen bewonderen!

 

Voor meer informatie over de werkzaamheden, de verschillende fases en de omleidingen die voorzien worden in de wijk kun je het document van Beliris raadplegen (bouwheer die verantwoordelijk is voor de bouwplaats) of contact opnemen met de dienst Openbare Werken.

Document acties

Vorige maand september 2018 Volgende maand

september
MaDiWoDoVrZaZo
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Leven te Etterbeek - Officieel gemeentelijk maandblad

test