Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Sections

De eerste steen voor het nieuwe administratief centrum!

De werkzaamheden op de Jachthofsite gaan goed vooruit en op dinsdag 29 mei heeft het gemeentebestuur de eerste steen van het nieuwe administratief centrum gelegd.

Etterbekenaren die op dinsdag 29 mei 2018 rond 11 uur voorbij liepen hebben waarschijnlijk een kleine samenscholing opgemerkt op de site van het Jachthof (hoek van de Kazernenlaan en de Beckersstraat). De verantwoordelijke van de bouwplaats, de architecten, buurtbewoners en het gemeentebestuur waren daar samengekomen voor de eerstesteenlegging van het toekomstige administratief centrum dat momenteel in opbouw is. Een technisch, maar vooral symbolisch gebaar van burgemeester Vincent De Wolf dat door de aanwezige fotografen op de gevoelige plaat werd vastgelegd.

 

Dit project is zonder twijfel het belangrijkste project van deze legislatuur en zal dat ook tijdens de volgende legislatuur zijn. Behalve aan het administratief centrum zal de site ook plaats bieden aan bijna tweehonderdvijftig woningen verspreid over verschillende gebouwen, ondergrondse parkings, een crèche, een participatiehuis, nieuwe lokalen voor het Centre d’Aide à l’Enfance en een groene ruimte die toegankelijk is voor het publiek. Vlak bij de Jacht zal dus een volledig nieuwe wijk uit de grond rijzen.

 

De belangrijkste troef van het nieuwe administratief centrum is dat het het gemeentebestuur, het OCMW en een politiecommissariaat samenbrengt op één plaat. Ook de lokale werkwinkel MLE zal er zijn intrek nemen. Bijzonder is dat het nieuwe administratief centrum volledig passief zal zijn. Het zal zes niveaus tellen (benedenverdieping + vijf bovenverdiepingen) en een oppervlakte van 15.000 m² hebben.

 

De binneninrichting, in het bijzonder de ruimte waar het publiek onthaald zal worden en waar zich de loketten zullen bevinden, zal helemaal niet meer lijken op die van het huidige gemeentehuis op de Oudergemlaan. Het gemeentebestuur en het OCMW maken immers van deze verhuizing gebruik om hun interne organisatie volledig om te gooien. Concreet zullen de kantoren ingericht worden volgens het “open space”-principe en zal de lokettenzaal ruimer zijn dan ze nu is. Bovendien zal het niet langer de burger zijn die zich naar de gewenste dienst moet begeven, maar zal de ambtenaar de burger tegemoetkomen op de benedenverdieping of de eerste verdieping, de enige niveaus waartoe het publiek toegang zal hebben.

 

Ondergronds zullen drie verdiepingen plaats bieden aan driehonderd parkeerplaatsen. Nog een bijzonderheid: er zal ook een multiconfessioneel funerarium ondergebracht worden, een nieuwe dienst die de gemeente ter beschikking stelt van haar burgers in samenwerking met een privé-uitbater. Tot slot zal er in het kader van dit project ook een gebouw met zevenendertig woningen en een horecaruimte op de benedenverdieping opgetrokken worden naast het administratief centrum.

 

De volledige duur van de bouwplaats (administratief centrum + woongebouw) wordt geschat op 450 werkdagen. De bouwplaats is officieel gestart op 23 augustus 2017. Begin 2020 zouden het gemeentebestuur, het OCMW en het politiecommissariaat dus samengebracht moeten zijn op het Jachthof.

 

Document acties

gearchiveerd onder:

Vorige maand mei 2020 Volgende maand

mei
MaDiWoDoVrZaZo
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Leven te Etterbeek - Officieel gemeentelijk maandblad

test