Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Sections

De frietjes van Antoine in een nieuw jasje

De gloednieuwe frituur werd op 14 december officieel geopend op het Jourdanplein.

Het mooie weer was niet van de partij, maar de frietjes waren krokanter dan ooit op donderdag 14 december 2017 op het Jourdanplein! Op die dag gingen de eerste pakken friet over de toonbank van het nieuwe Maison Antoine, dat officieel geopend werd in aanwezigheid van het gemeentebestuur en tal van genodigden.

 

Nadat hij het openingslintje doorgeknipt had, nam burgemeester Vincent De Wolf zelf plaats achter de friteuses om enkele puntzakken te serveren. Dat gebeurde onder het toeziende oog van de twee uitbaters van de frituur, Pascal en Thierry Willaert, die blij waren dat ze hun nieuwe installaties in gebruik konden nemen.

 

Het moet gezegd dat die nieuwe installaties er goed uitzien en het oude cirkelvormige paviljoen dat in april 2017 afgebroken werd er oubollig doen uitzien. Het nieuwe gebouw, dat een oppervlakte van 50 vierkante meter heeft, is volledig bekleed met hout en zink. Het werd ontworpen door onze Regie van Grondbeleid (en is dus eigendom van de gemeente!).

 

De nieuwe frituur beschikt over een afdak dat ondersteund wordt door pilaren en de klanten beschermt tegen weer en wind wanneer ze bestellen. In tegenstelling tot de oude frituur die slechts twee toonbanken telde, heeft de nieuwe er drie. Achter de schermen werd bovendien aan het comfort van het personeel gedacht. Het gebouw biedt plaats aan een kleedkamer, sanitair, een keukentje met koude kamer, een vuilnislokaal en een ander lokaal met opvangbakken voor het vet. Niet te vergelijken dus met de oude frituur waar dat allemaal ontbrak!

 

De kostprijs bedraagt 477.000 euro, een investering die de gemeente volledig terugverdient met de huurinkomsten van het gebouw. Dat bedrag bevat echter niet de kosten voor de aankoop van de uitrustingen en het keukenmeubilair, die aangekocht werden door Maison Antoine.

 

Met de officiële opening van de frituur breekt een nieuwe periode aan voor het Jourdanplein. In januari gaan namelijk de grote werkzaamheden voor de heraanleg van het plein van start. Het plein wordt grotendeels voorbehouden aan de voetgangers… of die nu graag frietjes eten of niet!

Document acties

gearchiveerd onder:

Vorige maand september 2018 Volgende maand

september
MaDiWoDoVrZaZo
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Leven te Etterbeek - Officieel gemeentelijk maandblad

test