Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Sections

Giveboxen met een feestelijk kantje

Ontdek de twee thema's waarin onze weggeefkasten aangekleed zullen worden tijdens de eindejaarsperiode.

De gemeente Etterbeek richt zich volledig op duurzame ontwikkeling, opruimen en zero afval. De laatste jaren heeft ze dan ook volop ingezet op initiatieven die de inwoners ertoe moeten aanzetten om beter te sorteren, te recycleren en te hergebruiken. Zo bouwt ze samen met de inwoners aan een propere en milieuvriendelijkere gemeente.

 

In dat kader zagen heel wat projecten en innoverende diensten het licht, waaronder het Etterbeekse netwerk van giveboxen. Dat zijn kasten waarin je gratis spullen kunt achterlaten die je niet meer gebruikt en/of waaruit je spullen kunt nemen die je interesseren. Het netwerk telt op dit moment twaalf weggeefkasten verspreid over de gemeente.

 

Nu de feestdagen naderen willen we de Etterbekenaren aanmoedigen om nu al goede voornemens te nemen voor 2019. Daarom zullen de giveboxen tijdens de eindejaarsperiode aangekleed worden in twee thema's:

 

  • Tot 7 december staat alles in het teken van Sinterklaas. Je kunt speelgoed (proper en in goede staat) naar een van de weggeefkasten brengen om het een tweede leven te geven of je kunt iets leuks uit de kast halen om je kinderen blij te maken.
  • Vanaf 10 december maken we plaats voor de magie van Kerstmis en Nieuwjaar en staat alles in het teken van de feestdagen (decoratieartikelen, kleine cadeautjes, feestaccessoires, enzovoort).

 

Om de actie extra in de kijker te zetten tijdens die periode wordt de givebox die in de hal van het gemeentehuis (Oudergemlaan 113) staat aangekleed in functie van het thema... Dat wil echter niet zeggen dat de andere giveboxen uit het netwerk niet deelnemen aan de actie!

 

02 627 27 85 – duurzaam.etterbeek@etterbeek.be

 

Document acties

gearchiveerd onder:

Vorige maand september 2019 Volgende maand

september
MaDiWoDoVrZaZo
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Leven te Etterbeek - Officieel gemeentelijk maandblad

test