Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Sections

Nieuwe voertuigen en geavanceerd materiaal voor de zone Montgomery

Dankzij de subsidies van het Brussels Gewest beschikt de politiezone Montgomery voortaan over gloednieuwe voertuigen en geavanceerd materiaal die rechtstreeks verband houden met verkeersveiligheid.
image

 

Op 13 juni 2018 waren burgemeester en voorzitter van het politiecollege Vincent De Wolf, de Brusselse staatssecretaris voor Verkeersveiligheid (Bianca Debaets), de burgemeester van Sint-Pieters-Woluwe (Benoît Cerexhe) en de korpschef van de zone (Michael Jonniaux) samengekomen om het nieuwe materiaal voor de verkeersveiligheid voor te stellen aan de pers. De zone Montgomery kon dat materiaal aankopen dankzij subsidies van het Gewest.

 

imageDankzij een gewestelijke subsidie ten bedrage van 310.000 euro heeft de politiezone Montgomery (Etterbeek, Sint-Lambrechts-Woluwe en Sint-Pieters-Woluwe) kunnen investeren in geavanceerd materiaal om de verkeersveiligheid te verbeteren. Er werd vooral geïnvesteerd in materiaal om het risico voor bestuurders die een overtreding begaan om geverbaliseerd te worden te verhogen. Een efficiënte manier om ervoor te zorgen dat er minder ongevallen gebeuren.

 

Wat werd allemaal voorgesteld aan de pers? Een nieuwe commandowagen (die op het terrein wordt gebruikt tijdens controleacties), een anoniem voertuig (om bestuurders die hun telefoon gebruiken achter het stuur te controleren), twee nieuwe signalisatieaanhangwagens, een gloednieuwe snelheidsmeter en nieuwe toestellen die gebruikt zullen worden om het alcoholpromillage van bestuurders te meten.

 

imageDe politiezone heeft beslist om in dat materiaal te investeren omdat ze van mening is dat verkeersveiligheid een van de prioriteiten is uit het zonale veiligheidsplan. Alleen al in 2017 werden 338 verkeersongevallen (met lichamelijke letsels) vastgesteld op het grondgebied van de zone. Daarbij kwamen 3 mensen om het leven, raakten 18 mensen zwaargewond en vielen 380 lichtgewonden. Het is dus meer dan ooit nuttig om inspanningen te blijven leveren op het vlak van verkeerscontroles en het nieuwe materiaal moet daarbij helpen.

Document acties

gearchiveerd onder:

Vorige maand februari 2019 Volgende maand

februari
MaDiWoDoVrZaZo
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728

Leven te Etterbeek - Officieel gemeentelijk maandblad

test