Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Sections

Openbaar onderzoek naar het QUIET BRUSSELS-plan

Genoeg van het lawaai? Geef jouw mening!

Zowel overdag als ’s nachts is Brussel in beweging en vol leven en maakt het dus lawaai. Vervoer, sociale en culturele evenementen, economische activiteiten, wijkfeesten… Er zijn zoveel gelegenheden om elkaar te ontmoeten. Behalve de aangename geluiden zijn er echter andere, overmatige geluiden die een bron van overlast zijn.

 

Geluidshinder beïnvloedt het dagelijkse leven op verschillende manieren. Het is storend en zorgt ervoor dat mensen zich niet goed voelen of zelfs ziek worden. Vooral de nachtrust en het concentratievermogen worden erdoor verstoord en het risico op hart- en vaatziekten wordt groter. Behalve de negatieve impact op de gezondheid heeft lawaai ook een invloed op de aantrekkelijkheid van de stad. Stilte is immers een belangrijk criterium voor de kwaliteit van huisvesting, de bebouwde omgeving en het landschap. Er staat dus heel wat op het spel voor de samenleving.

 

Om de economische, sociale en culturele ontwikkeling te verzoenen met een gezonde leefomgeving heeft het Brussels Hoofdstedelijk Gewest het nieuwe QUIET.BRUSSELS-plan uitgewerkt. Het doel van dat plan is om de negatieve gevolgen van geluidshinder voor de gezondheid te verminderen, iedereen de mogelijkheid te geven om van een rustige omgeving te genieten en de aantrekkingskracht van de stad te vrijwaren. Brussel waakt over uw oren: laten we samen nadenken over de geluidsomgeving van morgen!

 

Jouw mening telt!

 

Voordat het ontwerp van het QUIET.BRUSSELS-plan wordt goedgekeurd door de regering, wordt er een openbaar onderzoek georganiseerd van 15 oktober tot en met 15 december 2018. Stuur jouw mening en suggesties via e-mail naar quietbrussels@leefmilieu.brussels of per brief naar Brussel Leefmilieu, QUIET.BRUSSELS PLAN, Havenlaan 86C/3000 in 1000 Brussel.

 

Meer weten?

 

Het ontwerpplan is beschikbaar op de website www.leefmilieu.brussels/quietbrussels. Je kunt het plan ook raadplegen bij het gemeentebestuur op de dienst Ruimtelijke Ordening (Oudergemlaan 115, vijfde verdieping) van maandag tot en met vrijdag van 9 uur tot 12 uur en bij de politiepermanentie (Sint-Pieterssteenweg 122) op woensdag van 14 uur tot 20 uur. Je kunt ook terecht in het informatiecentrum van Brussel Leefmilieu (eerste verdieping, Havenlaan 86C/3000 in 1000 Brussel) van maandag tot en met vrijdag van 9 uur tot 12.30 uur en van 13.30 uur tot 17 uur. Technische toelichting kan op afspraak worden verkregen op woensdagnamiddag (contact: quietbrussels@leefmilieu.brussels).

Leefmilieu Brussels

02 775 75 75

quietbrussels@environnement.brussels

www.leefmilieu.brussels

 

Document acties

gearchiveerd onder:

Vorige maand september 2019 Volgende maand

september
MaDiWoDoVrZaZo
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Leven te Etterbeek - Officieel gemeentelijk maandblad

test