Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Sections

De virtuele weggeefwinkel is terug!

De website, die speciaal ontworpen is zodat burgers spullen en diensten kunnen uitwisselen en uitlenen, is hij helemaal terug met bovendien een nieuwe functie.

De website is speciaal ontworpen zodat burgers spullen en diensten kunnen uitwisselen en uitlenen. Door technische problemen was de website een tijdje offline, maar nu is hij helemaal terug met een nieuwe functie erbovenop. Voortaan kunnen gebruikers ook diensten vragen of aanbieden.

 

De virtuele weggeefwinkel van Etterbeek werd opgericht in 2014 vlak nadat het netwerk van Giveboxen in gebruik werd genomen. Dat zijn weggeefkasten op verschillende plaatsen in de gemeente waar je spullen (die proper en in goede staat zijn en die je niet meer gebruikt) kunt achterlaten of meenemen. Heel wat burgers waren ongerust over het verdwijnen van de online weggeefwinkel en daarom heeft de dienst Duurzame Ontwikkeling beslist om het platform, dat een aanvulling biedt op de Giveboxen, opnieuw in gebruik te nemen. Via de virtuele weggeefwinkel kunnen immers grotere spullen uitgewisseld worden.

 

De nieuwe versie werkt volgens dezelfde principes: ze is toegankelijk voor iedereen met een referentieadres in Etterbeek (dus iedereen die er woont, werkt of studeert) die zich ertoe verbindt om spullen en diensten uit te wisselen binnen de gemeente. Uiteraard zijn de uitwisselingen die via het platform gebeuren gratis. Ze zijn gebaseerd op het principe dat burgers met elkaar delen en solidair zijn. Voortaan hebben gebruikers niet enkel de mogelijkheid om een vraag te formuleren over specifieke spullen om weg te geven of te lenen, maar is het ook mogelijk om een aanbod of een verzoek te doen voor diensten (zoals babysitten, het gras maaien, enzovoort). Ga dus zeker eens een kijkje nemen op de nieuwe website: http://www.weggeefwinkel-etterbeek.brussels  !

 

Dienst Duurzame Ontwikkeling

02 627 27 87

duurzaam.etterbeek@etterbeek.be

 

Document acties

gearchiveerd onder: ,

Vorige maand augustus 2020 Volgende maand

augustus
MaDiWoDoVrZaZo
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Leven te Etterbeek - Officieel gemeentelijk maandblad

test