Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Sections

Doortocht van de Ronde van Frankrijk in Etterbeek

Het peloton zal twee keer door de straten van de gemeente rijden op 6 en 7 juli. Dat zal ongetwijfeld gevolgen hebben voor het verkeer en de parkeergelegenheid in de omgeving van het parcours.

Dit jaar werd Brussel gekozen als startplaats van de Ronde van Frankrijk. Het peloton zal twee keer door de straten van de gemeente rijden op 6 en 7 juli. Dat zal ongetwijfeld gevolgen hebben voor het verkeer en de parkeergelegenheid in de omgeving van het parcours.

 

 

Tijdens het weekend van 6 en 7 juli zijn alle ogen op Brussel gericht. De Ronde van Frankrijk is het derde meest bekeken sportevenement ter wereld en wordt in 190 landen uitgezonden. Dit jaar rijden de renners door acht Brusselse gemeenten (Brussel, Molenbeek, Koekelberg, Ganshoren, Anderlecht, Sint-Pieters-Woluwe, Oudergem en Etterbeek).

 

De eerste etappe gaat van start op zaterdag 6 juli 2019 (Brussel > Charleroi > Brussel) en op zondag 7 juli 2019 staat er een tijdrit op het programma (Brussel koninklijk paleis > Atomium).

 

De twee etappes

Zaterdag 6 juli: Brussel > Charleroi > Brussel

In Etterbeek passeert het peloton langs het Vier Armenkruispunt, de Tervurenlaan en het Jubelpark. De Tervurenlaan wordt afgesloten tussen 12 uur en 18.30 uur. De doortocht van de publiciteitskaravaan is voorzien tussen 14.20 uur en 16.00 uur. De renners worden verwacht tussen 16 uur en 16.35 uur, gevolgd door de technische teams.

 

• Brussel > Charleroi > Brussel - 192 km  

 

 

Zondag 7 juli - Brussel koninklijk paleis - Brussel Atomium - 28 km (ploegentijdrit)

Die rit is 28 kilometer lang. Ze vertrekt op het Paleizenplein en komt twee keer langs de Montgomeryrotonde. Om de tien minuten gaat een ploeg van start. De karavaan wordt rond 13.30 uur in Etterbeek verwacht.

 

  • 1e doortocht (15.30 uur > 17.15 uur) : de renners komen van het Jubelpark en rijden via het Montgomeryplein naar de Vorstlaan.
  • 2e (15.45 uur > 17.30 uur) : de renners komen van de Louis Schmidtlaan en de Sint-Michielslaan en rijden via het Montgomeryplein richting de Brand Withlocklaan tot aan de Reyerslaan.

 

Zondag zal het parcours dat de renners afleggen afgesloten zijn voor het verkeer tussen 6 uur en 18.30 uur. Bewoners van de zone die afgebakend wordt door de Sint-Michielslaan, de Tervurenlaan en de Vorstlaan kunnen de wijk enkel verlaten via het Herman-Debrouxviaduct richting het Leonardkruispunt. Het zal niet mogelijk zijn om Brussel te verlaten via het Leonardkruispunt voor 18.30 uur.

 

• Brussel koninklijk paleis - Brussel Atomium - 28 km (ploegentijdrit) 

 

Verkeer en parkeren

Wij raden af om de wagen te gebruiken in de omgeving van het parcours. In de straten waar het peloton passeert, geldt een parkeerverbod van vrijdag 5 juli om 7 uur tot maandag 8 juli om 7 uur. Foutgeparkeerde voertuigen worden weggesleept door de politie. Als je in juli op vakantie gaat en je voertuig op de openbare weg laat staan, gelieve hier dan rekening mee te houden. Zijstraten van het parcours worden afgesloten voor het verkeer tot aan het eerste kruispunt (plaatselijk verkeer toegelaten).

 

Mobiliteitsplan - Tour de France - 6 juli
Plan de mobilité Tour de France étape du 6 juillet
Mobiliteitsplan - Tour de France - 7 juli
Plan de mobilité Tour de France étape du 7 juillet
 
Plaatselijkverkeer zaterdag 6 juli
Plan de mobilité Tour de France étape du 6 juillet
Plaatselijkverkeer zondag 7 juli
Plan de mobilité Tour de France étape du 7 juillet
 
Voor alle vragen in verband met verkeer en parkeren in uw straat, kunt u contact opnemen met de dispatching van de zone Montgomery: 02 788 53 43.

 

Raadpleeg zeker ook de website https://granddepart.mobilite-mobiliteit.brussels/nl voor gedetailleerde informatie over het verkeer tijdens dat weekend.

Overzicht van de pendelparking

Wie echt met de auto tot Brussel moet, zoekt best een parkeerplaats op een van de pendelparkings om daar over te stappen op het openbaar vervoer. De parkings zijn terug te vinden op www.parkandride.brussels. Dankzij Parking.Brussels is parkeren op de pendelparkings Ceria en Kraainem gratis in het Tourweekend. In de andere parkings geldt een gelegenheidstarief van 3 euro per parkeerbeurt.

 

Wie een route wil uitstippelen om in Brussel te rijden, houdt er ook best rekening mee dat de Leopold II-tunnel en de Burgmanlaan afgesloten zijn omwille van werkzaamheden. Het parcours zal op Waze en Google Maps terug te vinden zijn.

Overzicht van het openbaar vervoer

De MIVB heeft aangekondigd dat het openbaar vervoer gratis zal zijn op 6 en 7 juli.

 

Metrolijnen 1, 5 en 6 worden versterkt.

 

Bovengronds zullen bepaalde bus- en tramlijnen hinder ondervinden en vanaf donderdag 4 juli omgeleid worden. Andere lijnen worden daarentegen versterkt op 6 en 7 juli. Het personeel van de MIVB zal ter plaatse aanwezig zijn om de reizigers de weg te wijzen in de buurt van de stations.

 

Alle informatie over het openbaar vervoer en de aangepaste plannen en trajecten vind je op de website van de MIVB  of op het nummer 070 23 20 00.

 

Document acties

gearchiveerd onder: ,

Vorige maand juli 2020 Volgende maand

juli
MaDiWoDoVrZaZo
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Leven te Etterbeek - Officieel gemeentelijk maandblad

test