Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Sections

DWC: de laatste grote bouwplaatsen gaan van start

Op het Forte dei Marmiplein, in de tuin van Log'Iris, op de Ranch, in het Haphuis en in de Organjerie wordt er vanaf maart gewerkt.

Over twee jaar zouden alle grote bouwplaatsen in het kader van het Duurzaam Wijkcontract Jacht-Gray klaar moeten zijn. Enkele daarvan (en niet de minste) gaan deze maand van start.

 

Dat is bijvoorbeeld het geval voor de heraanleg van het Forte dei Marmiplein, de tuin van Log'Iris (Vijversgaarde) en de Ranch (op de hoek van de Louis Hapstraat en de Waversesteenweg). Het idee is om een “groen pad” aan te leggen dat die drie ruimten op termijn zou verbinden met elkaar en met het Happark zodat de zwakke weggebruikers (voetgangers, fietsers, enz.) zich van de ene naar de andere plaats kunnen verplaatsen via een veilige route.

 

Elk van die ruimten wordt heraangelegd en zal een specifieke functie krijgen: een groene promenade voor de tuin van Log'Iris, een speelterrein voor kinderen op de Ranch en een mix van stad en natuur op het Forte dei Marmiplein.

Die werkzaamheden gaan eind maart van start en zouden eind dit jaar klaar moeten zijn.

 

Ook in het Happark...

 

Dat is echter niet alles. Gelijktijdig met de werkzaamheden die momenteel uitgevoerd worden in Happark zullen ook het Haphuis en de Oranjerie een facelift ondergaan. Ze zullen omgevormd worden tot een socioculturele activiteitenpool en tot een polyvalente zaal met een kleine horecazaak. Daarna zal het herenhuis op de Waversesteenweg 506 enkele grondige veranderingen ondergaan. Het zal binnenkort plaats bieden aan een PMS-centrum en twee woningen.

Het begin van de werkzaamheden is midden maart gepland. De duur wordt geschat op 300 werkdagen.

 

Document acties

gearchiveerd onder: ,

Vorige maand februari 2020 Volgende maand

februari
MaDiWoDoVrZaZo
12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829

Leven te Etterbeek - Officieel gemeentelijk maandblad

test