Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Sections

Jeugdhuis La Clef laat jongeren kennismaken met beroepen

Een woensdag per maand kun jij je laten onderdompelen in een beroepssector om kennis te maken zijn specifieke kenmerken en de mensen die er werken.

 

Jongeren begeleiden tijdens hun school- of beroepstraject en hen de nodige tools aanrijken om een keuze te maken voor hun toekomst, dat is het doel van het nieuwe project “Découverte métiers” dat de animatoren van jeugdhuis La Clef onlangs op touw hebben gezet. Een woensdag per maand nodigen ze hun bezoekers uit om een kijkje te nemen achter de schermen van enkele originele beroepen binnen verschillende domeinen.

 

Zo gingen vijf jongeren tussen 13 en 17 jaar op 23 oktober naar Gosselies waar zij een bezoek brachten aan een laboratorium van de ULB dat gespecialiseerd is in kankeronderzoek. Ze konden er praten met wetenschappers en technici en leerden er de verschillende beroepen uit de sector kennen.

 

In november stond een bezoek aan carrosserie Vanderveken in Sint-Lambrechts-Woluwe op het programma. Zij zijn gespecialiseerd in collectievoertuigen. Het werd een boeiende kennismaking met de autowereld waarop enkele technische beroepen in de kijker werden gezet die soms ondergewaardeerd worden.

 

Na de feestdagen wordt de kunstsector in de kijker gezet tijdens een bezoek aan Atelier 210 en zijn uiteenlopende beroepen. Van regisseur tot decorontwerper en van toneelmeester tot administratief medewerker, er zijn heel wat uiteenlopende beroepen nodig om een theaterzaal te doen draaien! Alle jongeren uit Etterbeek kunnen gratis deelnemen aan dit bezoek op woensdag 15 januari van 14 uur tot 16 uur. Schrijf je zeker in als deze ervaring jou aanspreekt!

Jeugdhuis La Clef

Oudergemlaan 189

02 640 49 96

mjlaclef@hotmail.com

Document acties

gearchiveerd onder: ,

Vorige maand februari 2020 Volgende maand

februari
MaDiWoDoVrZaZo
12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829

Leven te Etterbeek - Officieel gemeentelijk maandblad

test