Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Sections

Klimaatrechtvaardigheid centraal tijdens Solidarit'Ett 2019

Meer dan vijftien activiteiten volgen elkaar op tijdens deze maand die volledig in het teken staat van onze toekomst en die van onze planeet.

Van 17 oktober tot 17 november worden er heel wat activiteiten en animaties georganiseerd om dit thema in de kijker te zetten en om zich vragen te stellen bij de maatschappelijke en milieu-uitdagingen waarmee onze maatschappijen onvermijdelijk geconfronteerd worden en waarvoor wij dringend ambitieuze acties moeten ondernemen.

 

Solidarit'Ett (voordien Maand van de Solidariteit) wordt georganiseerd op initiatief van de diensten Sociale Cohesie en Internationale Solidariteit in samenwerking met een heleboel partners. De bedoeling is om de bevolking bewust te maken van de globale problematieken en de oplossingen die aangewend kunnen worden om op lokaal niveau actie te ondernemen.  Dit jaar staat het thema “klimaatrechtvaardigheid” de hele maand lang centraal in de debatten in een poging om oplossingen te zoeken voor de bezorgdheden die ons momenteel bezighouden op het vlak van ecologie en menselijke ontwikkeling.

 

Een uitgebreid en gevarieerd programma

 

Toneelstukken, tentoonstellingen, lezingen, documentaires, participatieve workshops, informele discussiemomenten, solidaire maaltijden... meer dan vijftien activiteiten volgen elkaar op tijdens deze maand die volledig in het teken staat van onze toekomst en die van onze planeet. We geven hier alvast een voorproefje:

 

  • We beginnen op donderdag 17/10 met het grote openingsfeest van Solidarit'Ett 2019 van 18 tot 22 uur in de raadzaal van het gemeentehuis (Oudergemlaan 113). Op het programma: een zeefdrukworkshop, een tentoonstelling, muziek, een drankje en een buffet. Voor het publiek is het openingsfeest een gelegenheid om de vele activiteiten te ontdekken die gepland staan in het kader van het evenement, maar ook om alle partners te ontmoeten die betrokken zijn bij de organisatie.
  • Op 18 en 19/10 verwelkomt buurthuis Chambéry  (Chambérystraat 24) het Parcours Solidarit'Ett dat probeert om de verbanden tussen respect voor het milieu en de strijd tegen armoede aan te tonen. Behalve een aantal activiteiten en workshops voor kinderen kunnen de bezoekers ook de tentoonstelling “Van de mijn tot mijn gsm” bekijken, meewerken aan een ideeënboom of een radio-uitzending en lezing met gebaren bijwonen. Er opent ook een weggeefwinkel waar je kleine spullen die je niet meer gebruikt kunt weggeven en/of met leuke spulletjes naar huis kunt gaan.
  • Van 21 tot 23/10 concentreren de debatten zich op de toegang tot water met een tentoonstelling in Le Senghor  (Waversesteenweg 366). Die tentoonstelling wordt aangevuld met discussiemomenten en de vertoning van de documentaire “The world's water crisis” op 23/10.Een evenement georganiseerd doo Habitat& Rénovation
  • Tot slot zijn er nog twee toneelstukken, “Comme des coups de becs sur la vitre” op 8/11 om 20.30 uur in Le Senghor (Waversesteenweg 366) en “Combats de Pauvre” op 13/11 om 20 uur in Espace Lumen (Boondaalsesteenweg 36 in 1050 Elsene), die allebei aandacht besteden aan de verschillende gevaren die onze hedendaagse maatschappijen bedreigen.

De brochure van Solidarit'Ett 2019 met de volledige activiteitenkalender is vanaf nu beschikbaar bij alle partners die meewerken aan de organisatie van dit evenement. Je vindt de brochure ook in het gemeentehuis (Oudergemlaan 113) en een digitale versie hieronder.

 

Dienst Sociale Cohesie

Jules Maloustraat 57

02 609 16 71

picetterbeek@mlett.brussels

Dienst Internationale Solidariteit

Oudergemlaan 113

02 627 27 61

solidariteinternationale@etterbeek.be

 

Document acties

gearchiveerd onder: ,

Vorige maand januari 2021 Volgende maand

januari
MaDiWoDoVrZaZo
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Leven te Etterbeek - Officieel gemeentelijk maandblad

test