Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Sections

Laatste rechte lijn voor crèche Aimé Dupont

Het nieuwe gebouw krijgt vorm op de site van de Fontenaytuinen. De eerste gebruikers nemen er hun intrek in februari.

© Associates Architectes

Begin 2020 opent de crèche Aimé Dupont opnieuw de deuren in de Veldstraat. De tachtig kinderen die sinds 2017 worden opgevangen in de modulaire paviljoenen op de binnenplaats van Paradis des Enfants kunnen dan eindelijk hun intrek nemen in hun crèche. Op termijn zal dit nieuwe gebouw, dat trouwens volledig passief is, plaats bieden aan 160 kinderen. Daarmee wordt Aimé Dupont de grootste ONE-crèche van België.

 

Wanneer je langs de kleine overdekte doorgang de Fontenaytuinen binnenwandelt, is het moeilijk om je de omvang van de crèche Aimé Dupont in te beelden. Verscholen achter de steigers zien we al de elegante contouren en de hedendaagse architectuur van dit nieuwe gebouw waarin vooral aandacht besteed wordt aan lichtinval.

 

Open ruimtes en kwaliteitsvolle voorzieningen

 

Het gebouw zal gemakkelijk bereikbaar zijn met de fiets, maar ook met de wagen dankzij een kleine rotonde die werd aangelegd voor de ingang. Zodra we door de deuren naar binnen wandelen, komen we in een grote vierkante ruimte terecht die georganiseerd is rond een lichtkoepel waaronder een grote trap geïntegreerd is. Als kers op de taart werd een deel van die trap ook omgebouwd tot een glijbaan waar de kleintjes ongetwijfeld veel plezier aan zullen beleven.

 

Op termijn zal de crèche plaats bieden aan 160 kinderen die verdeeld zullen worden over 12 afdelingen. Elk van die afdelingen is voorzien van een slaapzaal, een verschoonruimte, een keukentje en een ruimte waar de spulletjes van de kinderen opgeborgen worden. Op de benedenverdieping vinden we ook twee ruimte psychomotoriekzalen en kantoren (secretariaat, directie, verpleegster en sociaal assistenten). Op verdieping -1 vinden we de keukens, de technische ruimten en de wasserij. Op de verdiepingen kijken de ruimten met veel lichtinval uit op de Fontenaytuinen en elke afdeling zal ook toegang hebben op een mooi, beveiligd terras.

 

Terugkeer van de kinderen gepland in februari

 

De verhuizing van crèche Aimé Dupont is in februari gepland. Het gezondheidscentrum, dat vroeger in hetzelfde gebouw lag, zal zijn tijdelijke lokaal pas in het voorjaar van 2020 verlaten om zijn intrek te nemen in de lokalen vlak naast de crèche.

Document acties

gearchiveerd onder: ,

Vorige maand januari 2021 Volgende maand

januari
MaDiWoDoVrZaZo
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Leven te Etterbeek - Officieel gemeentelijk maandblad

test