Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Sections

Officiële opening van het nieuwe Jourdanplein

Op 28 februari hebben de federale en de gemeentelijke overheid het einde van de werkzaamheden gevierd en de fontein aangestoken die het plein doorkruist.

Na meer dan een jaar werkzaamheden kregen we eindelijk het nieuwe gezicht van het Jourdanplein te zien. Gedaan met de openluchtparking! Het plein werd heraangelegd tot een gedeeltelijke voetgangerszone en strekt zich nu gedeeltelijk uit tot tegen de gevels waardoor er meer ruimte is voor de terrassen. De bomen en de nieuwe verlichting creëren een rustigere sfeer. De fontein is een knipoog naar de beek Broebelaar die er ooit stroomde.

 

Ook de straten die aan het plein grenzen werden gereorganiseerd om doorgaand verkeer te ontmoedigen en de veiligheid van de zwakke weggebruikers te verbeteren. Er werden verkeerslichten geplaatst in de Maalbeeklaan waardoor voetgangers en fietsers veilig kunnen oversteken richting het Leopoldpark. Ook het openbaar vervoer verloopt vlotter sinds de bushalte van het Jourdanplein verplaatst werd naar het laagstgelegen deel van de Froissartstraat.

 

Er werd een bedrag van 4,5 miljoen euro (studies en werkzaamheden inbegrepen) geïnvesteerd voor de werkzaamheden die uitgevoerd en gefinancierd werden door Beliris. Ook de gemeente heeft een financiële inspanning geleverd. Ze heeft met eigen middelen een vergoeding uitgereikt aan de handelaars die onder de werkzaamheden hebben geleden. De handelaars op het plein hebben daarover een brief ontvangen, maar ook de handelaars uit de Graystraat en de handelaars uit het deel van de Waversesteenweg dat impact ondervonden heeft van de werkzaamheden hebben die brief gekregen. Tweeënveertig van hen hebben op die brief gereageerd. Zij ontvingen bedragen tussen 2.000 en 2.700 euro.

Document acties

Vorige maand maart 2020 Volgende maand

maart
MaDiWoDoVrZaZo
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Leven te Etterbeek - Officieel gemeentelijk maandblad

test