Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Sections

Stencils om onze rioolputten te beschermen

Ter gelegenheid van de Brusselse Waterdagen heeft de gemeente Etterbeek deelgenomen aan de campagne van het Gewest “Hier begint de zee”.

Je hebt ze misschien wel gezien op het Jourdanplein, op de Oudergemlaan of op het Van Meyelplein. De gekleurde stencils herinneren ons eraan dat er een verband is tussen rioolputten en de zee en dat er dus niks in de rioolputten gegooid mag worden.

 

In Brussel wordt afvalwater behandeld in twee zuiveringsstations alvorens het in de Zenne wordt geloosd en dus in de zee.

 

Sommige rioolputten voeren regenwater echter rechtstreeks af naar vijvers en waterlopen. Wanneer het hard regent, kunnen rioleringen ook overlopen in de waterlopen.

 

Sommige producten worden echter niet gezuiverd:

  • white spirit, verf en onderhoudsproducten die niet biologisch afbreekbaar zijn komen rechtstreeks in het milieu terecht en hebben een impact op de kwaliteit van het water en de biodiversiteit.
  • sommige giftige producten (zoals motorolie of chemische producten) verstoren het zuiveringsproces en kunnen bovendien een gevaar vormen voor de rioolarbeiders.

 

Ook afval veroorzaakt verstoppingen in de riolering en verontreinigen de zuiveringsstations.

 

Daarom moet je eraan denken dat je absoluut niks in de rioolputten mag gooien!

 

Een campagne van Brussel Leefmilieu. https://leefmilieu.brussels/news/brusselse-waterdagen-2019 

 

Document acties

gearchiveerd onder: ,

Vorige maand augustus 2020 Volgende maand

augustus
MaDiWoDoVrZaZo
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Leven te Etterbeek - Officieel gemeentelijk maandblad

test