Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Sections

Covid-19: Etterbeek onderneemt actie!

Met de hulp van de bevolking en professionele naaiers hoopt de gemeente 1.000 beschermende maskers te maken voor het eerstelijnspersoneel.

Etterbeek is vastberaden om niet werkeloos toe zien hoe de coronaviruspandemie onze wereld treft. Daarom werd besloten om beschermende maskers te maken voor het eerstelijnspersoneel.

 

Professionele naaiers die actief zijn in de gemeente werden net als vrijwilligers gecontacteerd om thuis zoveel mogelijk exemplaren te maken.

 

Het gemeentebestuur heeft van verschillende verenigingen een aantal machines gekregen en heeft het nodige materiaal aangekocht om te verdelen onder de mensen die hun talent willen inzetten om het huidige tekort aan maskers aan te pakken. Dat wordt bovendien aangemoedigd door het Gewest via de website www.coronavirus.brussels .

 

Burgemeester Vincent De Wolf, die het initiatief heeft genomen voor deze actie, legt uit: “Terwijl een deel van de bevolking van thuis kan werken, blijft het eerstelijnspersoneel essentiële taken uitvoeren op het terrein, vaak zonder bescherming. Ik denk in de eerste plaats aan het personeel in onze ziekenhuizen, maar ook aan thuishulpen, sociaal assistenten, gemeenschapswachten en de vele politieagenten. Hun functies zijn van essentieel belang en we willen er dan ook alles aan doen om hen te beschermen.”

 

Hij vervolgt: “Wij hopen 1000 maskers te kunnen maken met het materiaal waarover we beschikken. Er hebben zich al tientallen mensen gemeld om hun steentje bij te dragen aan deze golf van solidariteit met de mannen en vrouwen die ons dagelijks helpen in de strijd tegen Covid-19.”

 

Iedereen die wil meewerken aan deze actie en maskers wil maken, kan zich melden bij de gemeente op het nummer 02 02 627 23 44.

Document acties

gearchiveerd onder: ,

Vorige maand maart 2020 Volgende maand

maart
MaDiWoDoVrZaZo
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Leven te Etterbeek - Officieel gemeentelijk maandblad

test