Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Sections

Een nieuwe website voor het onthaal van “expats”

Je vindt er alle info en laatste nieuws voor Europese burgers en mobiele buitenlanders!

Sinds 2018 neemt Etterbeek deel aan het project “APProach” dat verschillende Europese steden verenigt (waaronder Parijs, Milaan, Athene, Lissabon, enz.) die met dezelfde uitdagingen worden geconfronteerd op het vlak van sociale gemengdheid*. De bedoeling van het project is om de opvang en de betrokkenheid van “expats” (Europese burgers en mobiele buitenlanders) bij het lokale leven te bevorderen.

 

In het kader van dit project werden onlangs verschillende participatieve workshops georganiseerd. Die hebben geleid tot de ontwikkeling van Engelstalige interactieve webpagina's die speciaal bedoeld zijn voor “expats”. Ze bevatten een heleboel informatie die nuttig kan zijn voor hen (Hoe zich registreren als inwoner? Kinderen inschrijven op school? Deelnemen aan de verkiezingen? Aan vrijetijdsactiviteiten? Enzovoort.).

 

In samenwerking met ALDA (European Association for Local Democracy) werd deze digitale omgeving officieel voorgesteld op een openbare bijeenkomst die op donderdag 20 februari heeft plaatsgevonden in de Tricoterie in Sint-Gillis. Ook twee andere projecten (RECOV en FromMEtoEU) rond gelijkaardige thema's werden daar voorgesteld.

 

De gemeente Etterbeek en ALDA willen de vele Belgen en buitenlanders die de bijeenkomst hebben bijgewoond bedanken voor de kostbare uitwisselingen en ook alle partners die hebben bijgedragen tot het succes van deze projecten.

 

De webpagina's die werden ontwikkeld in het kader van APProach kan je raadplegen op het volgende adres: www.etterbeek.project-approach.eu.

 

En om op de hoogte te blijven van de komende evenementen die ALDA organiseert, kan je terecht op de website www.alda-europe.eu of kan je de vereniging volgen via sociale media (Facebook, Twitter, LinkedIn en Instagram)!


*Er wonen meer dan 23.000 vreemdelingen en meer dan 17.000 niet-Belgische Europeanen in Etterbeek. Zij vertegenwoordigen respectievelijk 48% en 36% van de bevolking.

 

 

Document acties

gearchiveerd onder: ,

Vorige maand september 2020 Volgende maand

september
MaDiWoDoVrZaZo
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Leven te Etterbeek - Officieel gemeentelijk maandblad

test