Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Sections

Hotel opgevorderd voor daklozen

Een maatregel om iedereen in veiligheid te brengen en ervoor te zorgen dat iedereen de maatregelen kan naleven om de verspreiding van het coronavirus COVID-19 in te dijken.

Sinds 18 maart moet de bevolking thuisblijven en mag ze haar woning enkel verlaten wanneer dat absoluut noodzakelijk of wanneer dat in specifieke gevallen wordt toegelaten door de minister van Binnenlandse Zaken.

 

Net zoals elders in het land is het ook in het Brusselse Gewest voor mensen die op straat leven onmogelijk om die maatregel te respecteren. Daardoor komen zij niet alleen zelf in gevaar, maar kunnen ze ook niet helpen om de verspreiding van het coronavirus COVID-19 in te dijken.

 

Door het gezondheidsrisico en het principe van de sociale afstand dat iedereen moet naleven, hebben veel opvangcentra voor daklozen de deuren gesloten.

 

Daarom heeft Etterbeek beslist om vanaf zaterdag 21 maart (16 uur) een hotel in de gemeente op te vorderen zodat daar daklozen kunnen worden ondergebracht.  Het hotel had onlangs de deuren gesloten bij gebrek aan klanten. Ook het personeel dat nodig is om het hotel draaiende te houden wordt opgevorderd. Het zal worden bijgestaan door de gemeentedienst Preventie. 

 

Het hotel is trouwens vrijwillig ingegaan op de vraag en de maatregel kan worden verlengd totdat de federale “lockdown”-maatregelen worden opgeheven. De daklozen worden ondergebracht in individuele kamers met eigen sanitair. Het OCMW van Etterbeek zorgt voor een warme maaltijd per dag.

Document acties

gearchiveerd onder: ,

Vorige maand maart 2020 Volgende maand

maart
MaDiWoDoVrZaZo
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Leven te Etterbeek - Officieel gemeentelijk maandblad

test