Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Sections

Hulp bij je belastingaangifte

Om de veiligheidsmaatregelen te respecteren, begeleidt de FOD Financiën je dit jaar telefonisch om je belastingplicht te vervullen.

Door het coronavirus en om de veiligheid van de belastingplichtigen en zijn medewerkers te garanderen, heeft de FOD Financiën beslist om de zittingen voor hulp bij de belastingaangifte in de verschillende gemeenten niet te laten doorgaan. Toch zullen de medewerkers je helpen om je belastingaangifte in te vullen, namelijk telefonisch.

 

Jouw belastingaangifte online of per brief

 

Vanaf begin mei zal je jouw aangifte (die al grotendeels is ingevuld) of een voorstel voor vereenvoudigde aangifte terugvinden op de website Tax-on-web (www.myminfin.be ). Je hebt toegang tot die website met de applicatie Itsme® of aan de hand van je identiteitskaart, je pincode en een kaartlezer. Belastingplichtigen die zich na een bepaalde tijd niet online hebben aangemeld zullen een vereenvoudigde aangifte toegestuurd krijgen per post.

 

  • Als je gegevens correct en volledig zijn: je hoeft niks te doen. Je ontvangt je aanslagbiljet vervolgens automatisch.
  • Als je gegevens niet correct of onvolledig zijn:verbeter ze of vul ze aan via Tax-on-web of aan de hand van het antwoordformulier als je een papieren aangifte hebt gekregen.

 

Hulp nodig?

 

Om mensen te blijven helpen met hun belastingaangifte, organiseert de FOD Financiën dit jaar telefonische afspraken. Je kan een afspraak maken door het nummer te bellen dat op de enveloppe staat die je krijgt toegestuurd. Na afloop van het telefoontje ontvang je een overzicht van je gegevens, dat je moet ondertekenen en moet terugsturen per post of moet bevestigen in Tax-on-web.

 

Federale overheidsdienst Financiën

02 572 57 57 (werkdagen van 8.30 uur tot 17 uur)

https://financien.belgium.be/nl/particulieren

 

Kantoor verantwoordelijk voor Etterbeek

Kruidtuinlaan 50/3812 - 1000 Brussel

02 577 12 90

p.bru1.beheer.gestion@minfin.fed.be

Document acties

gearchiveerd onder: ,

Vorige maand september 2020 Volgende maand

september
MaDiWoDoVrZaZo
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Leven te Etterbeek - Officieel gemeentelijk maandblad

test