Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Sections

Testdorp aan de Tervuursepoort

Vanaf vrijdag 2 oktober opent een testdorp de deuren aan de Tervuursepoort voor de hekken van het Jubelpark. Er kunnen tot 1500 mensen per dag worden getest.

In het kader van de uitbreiding van de testcapaciteit in de hoofdstad heeft de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie (GGC) de medewerking van de gemeente Etterbeek gevraagd om het eerste “Brusselse testdorp” in de openlucht te openen, dat Dorp Merode zal heten. Dat zal worden ingericht door het bedrijf Golazo in samenwerking met het Rode Kruis op het plein voor de ingang van het Jubelpark (Tervuursepoort).

 

Het dorp zal de deuren openen op vrijdag 2 oktober 2020 voor een periode van minstens zes maanden. Op termijn zouden er tot 1.500 personen per dag worden ontvangen, enkel op afspraak, van maandag tot en met vrijdag tussen 8 uur en 16 uur. Elke persoon zal maximaal vijf minuten in het testdorp blijven. Uiteraard zal het verplicht zijn om er een mondmasker te dragen.

 

Infrastructuren zoals deze openden al de deuren in Antwerpen en Gent. Ze maken het mogelijk om een groot aantal mensen te testen die het risico lopen besmet te zijn met Covid-19 ofwel omdat ze terugkeren uit een rode of oranje zone, ofwel omdat ze werden gecontacteerd door de cel Contactonderzoek. Dankzij dit testcentrum worden de huisartsen en spoeddiensten aanzienlijk minder belast waardoor zij zich meer kunnen concentreren op patiënten met symptomen.

 

Overdag zullen er gemeenschapswachten aanwezig zijn aan het testdorp om alles in goede banen te leiden en ’s avonds houdt een privébedrijf er toezicht.

 

De gemeente Etterbeek stelt onmiddellijk alle nodige middelen ter beschikking op het terrein zodat deze gezondheidsoperatie in de best mogelijke omstandigheden kan verlopen.

 

Alle praktische informatie over de werking van dit testcentrum vind je op de volgende website: https://brussels.testcovid.be/ 

 

Wie kan zich laten testen in Dorp Merode?

Je kan je komen laten testen als je voldoet aan de volgende voorwaarden:
  • Je loopt een verhoogd risico::
    • omdat je terugkeert uit een rode zone
    • omdat je werd gecontacteerd door een medewerker van de cel Contactonderzoek omdat je langdurig contact had met een besmette persoon.
    In beide gevallen krijg je een activatiecode (PCR-code) voor een Covid-19-test.
  • Je arts heeft een test voorgeschreven in het testcentrum.
Inscription et prise de rendez-vous au village Mérode : https://brussels.testcovid.be/ 

 

Document acties

gearchiveerd onder: ,

Vorige maand oktober 2020 Volgende maand

oktober
MaDiWoDoVrZaZo
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Leven te Etterbeek - Officieel gemeentelijk maandblad

test