Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Sections

Zorg voor de veiligheid van uw event dankzij het COVID Event Risk Model.

In het kader van de sanitaire crisis heeft de expertengroep GEES een analysedocument goedgekeurd voor de organisatoren van evenementen.

De organisatie van evenementen tijdens de COVID-19 periode zorgt voor heel wat hoofdbrekens. Om de organisatoren en de lokale overheden te ondersteunen werd een nieuwe online tool gelanceerd. Het « COVID Event Risk Model »   werd ontwikkeld in samenwerking met wetenschappelijke experts, gespecialiseerde onderzoekers en de Alliantie van Belgische Event Federaties.

 

Het CERM laat de organisatoren een online vragenlijst invullen om het veiligheidsrisico van het evenement in te schatten aan de hand van 20 afzonderlijke parameters. Het risico wordt aangegeven door kleurlabels: groen, oranje of rood. Met deze tool kunt u, indien nodig, de organisatie van uw evenement aanpassen aan de geldende veiligheidsnormen.

 

Mensen die een evenement willen organiseren in de gemeente Etterbeek moeten eerst deze vragenlijst invullen en de resultaten naar de gemeente sturen samen met de aanvraag voor de organisatie van het evenement aan de dienst Animatie.

 

De organisatie van een activiteit kan enkel overwogen worden als ze voldoet aan alle gezondheidsnormen, het resultaat moet dus absoluut ‘groen’ zijn. Dossiers zonder de evaluatie van het CERM worden niet aanvaardt.

 

Document acties

gearchiveerd onder: ,

Vorige maand oktober 2020 Volgende maand

oktober
MaDiWoDoVrZaZo
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Leven te Etterbeek - Officieel gemeentelijk maandblad

test