Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Sections

Coronamaatregelen in Etterbeek

Het is verplicht om een masker te dragen in alle gemeentegebouwen. Er wordt ook alcoholgel ter beschikking gesteld aan de ingangen. De burgers worden enkel op afspraak ontvangen.

 • Brusselaars die geen huisarts hebben kunnen nog tot eind december 2020 terecht op het nummer 1710. Ze komen dan terecht bij een dispatching van huisartsen, die hen zal adviseren en doorverwijzen waar nodig. Dat nummer is 24 uur op 24 bereikbaar. Het is hoofdzakelijk bedoeld voor mensen met symptomen zoals hoest, verkoudheid en koorts die mogelijk besmet zijn met het coronavirus.
 • Hou het nummer 112 vrij voor echt dringende oproepen.
 • Burgerlijke huwelijken in het gemeentehuis enkel plaatsvinden in aanwezigheid van de echtgenoten, hun getuigen en de ambtenaar van de burgerlijke stand. Meer informatie: huwelijken@etterbeek.be – 02 627 24 70
 • Uitvaartplechtigheden enkel plaatsvinden in aanwezigheid van maximaal 15 personen met een afstand van 1,5 meter tussen elke persoon. Het is verplicht om tijdens de volledige plechtigheid een mondmasker te dragen (behalve voor kinderen jonger dan 12 jaar). Het lichaam van de overledene mag niet worden opgebaard. Meer informatie: burgerlijkestand@etterbeek.be – 02 627 24 63

De regels over de activiteiten in georganiseerd verband voor kinderen en jongeren tot en met achttien jaar worden, op elkaar afgestemd.

 • Activiteiten in georganiseerd verband, zonder overnachting, mogen georganiseerd worden voor één of meerdere groepen van maximaal tien personen elk, begeleiders niet meegerekend;
 • Niet-professionele sporttrainingen kunnen in groepen van maximaal tien personen plaatsvinden;
 • De groepen moeten steeds dezelfde zijn; verschillende groepen mogen niet worden samengebracht;
 • Voor kinderen tot en met twaalf jaar worden deze activiteiten zoveel mogelijk buiten georganiseerd. Indien dit niet mogelijk is, worden de ruimtes verlucht;
 • Voor jongeren vanaf dertien jaar worden deze activiteiten verplicht buiten georganiseerd.

 

Activiteiten voor kinderen tot en met twaalf jaar die reeds vastliggen voor de krokusvakantie (13 tot en met 21 februari 2021) mogen plaatsvinden voor één of meerdere groepen van maximaal vijfentwintig kinderen elk. Deze activiteiten zijn namelijk belangrijk voor de opvang van kinderen tijdens de vakantie.

 

Het doel van de nieuwe maatregelen is om het aantal wisselende contacten van kinderen en jongeren zoveel mogelijk te beperken en de verspreiding van het virus in deze bevolkingsgroep te vertragen. Er wordt dan ook gevraagd om het aantal groepsgerichte hobby’s te beperken tot één hobby per kind of jongere.

De juridische spreekuren die in het gemeentehuis worden georganiseerd worden  tot nader order opgeschort.

Voor juridisch advies of de toewijzing van een advocaat zijn de kantoren van het Bureau d'aide juridique (Regentschapstraat 63 in 1000 Brussel) enkel open op afspraak. Een afspraak maken: 02 519 83 05

Voor andere zaken dan asiel, verblijfsregularisatie en visums zijn de afspraken op maandag, dinsdag, woensdagvoormiddag, donderdag en vrijdagvoormiddag. Voor zaken in verband met asiel, verblijfsregularisatie en visums zijn de afspraken op woensdag van 14 tot 15 uur.

Opgelet, mondmasker verplicht.

 

Er is ook een telefonisch spreekuur op de volgende nummers:

 • 02 511 54 83: Télébarreau – van 14 tot 17 uur (van maandag tot en met vrijdag)
 • 02 519 89 18: Asiel, verblijfsregularisatie, visums – van 9 tot 10 uur (op maandag, dinsdag en donderdag)

 

Info: www.aidejuridiquebruxelles.be  

 • Als je al wordt geholpen door het OCMW of als je sociale hulp wil aanvragen, dan kan je bellen naar het gratis nummer 0800 399 32. Een sociaal assistent zal je te woord staan.
 • Het Brusselse Gewest heeft een gratis nummer geopend voor vragen in verband met sociale behoeften. Als je het nummer 0800 35 243 belt, krijg je werknemers van een dienst voor bijstand aan personen of van een centrum voor globale sociale actie aan de lijn. Het nummer biedt een luisterend oor en een antwoord op sociale noodsituaties.

  Het gratis nummer 0800 35 243 is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 9 tot 17 uur.
 • De gemeente en het OCMW organiseren een afdeling voor hulp aan personen in quarantaine en/of alleenstaande 60-plussers. Het team van Contact Plus neemt die dienst voor zijn rekening. Je kan de afdeling bereiken op het nummer 02 627 27 37 van maandag tot en met vrijdag van 8 tot 12.45 uur en van 14 tot 16 uur. De medewerkers bieden materiële hulp zodat jij kan thuisblijven: kleine boodschappen, apotheek, levering van maaltijden aan huis, enzovoort.

Alle gemeentelijke evenementen waarop publiek aanwezig is zijn afgelast. Culturele moeten ook de deuren sluiten tot die datum. Alle amateursportwedstrijden worden uitgesteld.

Het gemeentelijke zwembad is sinds 14 december heropend

Andere sportzalen en sportinfrastructuren, zowel binnen als buiten, blijven enkel toegankelijk voor kinderen tot en met 12 jaar. Amateursportwedstrijden worden afgelast tot 13 december. Professionele sporttrainingen en wedstrijden zijn toegelaten.

 

De toegelaten activiteiten mogen plaatsvinden op voorwaarde dat de volgende regels worden nageleefd:

 • Grootte van de groep beperkt tot 50 personen (trainer niet inbegrepen);
 • 1 persoon per 10 m²;
 • Systematische begeleiding is verplicht;
 • Trainers moeten hun masker constant dragen en moeten in de mate van het mogelijke afstand houden;
 • Kleedkamers en douches zijn gesloten;
 • Publiek beperkt tot één persoon van het gezin per deelnemer;
 • Bars en andere drankgelegenheden zijn gesloten.

 

 

Document acties

Vorige maand februari 2021 Volgende maand

februari
MaDiWoDoVrZaZo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728

Leven te Etterbeek - Officieel gemeentelijk maandblad

test