Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Sections

Het Jachhofproject

 

1

Administratief centrum (gemeentebestuur – OCMW – politiecommissariaat). Passief gebouw, vijf verdiepingen. Vooraan zal een voorplein lopen langs de Kazernenlaan. Dat kan men oversteken om bij de groene ruimte te komen die aangelegd wordt binnen het huizenblok.

2

Appartementsgebouw (37 appartementen) met een handelszaak op de gelijkvloerse verdieping. Het zal op hetzelfde moment gebouwd worden als het administratief centrum.

3

Residentie Ardea (69 appartementen). Eerste appartementsgebouw gebouwd op de site. De werkzaamheden zijn aan de gang.

4

De kapel (enige gebouw dat behouden wordt op de site) zal gerenoveerd worden en omgebouwd worden tot participatiehuis.

5

Het oude operatieblok zal afgebroken worden (waarschijnlijk in 2017) en zal plaatsmaken voor het nieuwe Centre d’Aide à l’Enfance en woningen.

6

Wanneer het personeel en de gebruikers hun intrek nemen in het nieuwe gebouw, wordt het oude Centre d’Aide à l’Enfance afgebroken. Op die plaats zal een nieuwe crèche gebouwd worden.

7

Vier appartementsgebouwen die binnen het huizenblok gebouwd zullen worden, tegenover residentie Ardea. In totaal zouden er ongeveer 250 nieuwe woningen komen in de nieuwe Jachthofwijk.

8

Er wordt een groene ruimte aangelegd in het midden van het Jachthof. De precieze inrichting moet nog bepaald worden. De ruimte zal toegankelijk zijn voor het publiek en dienst doen als verbinding tussen het administratief centrum en de kapel die omgebouwd wordt tot participatiehuis.

9

Het Jachthofproject omvat ook de aanleg van nieuwe wegen die de verbinding tussen de Kazernenlaan en de de Haernestraat verzekeren. Die wegen bieden ook toegang tot de parkings onder de appartementsgebouwen.

10

Het project voorziet ook de bouw van enkele eengezinswoningen langs de Beckersstraat.

 

Jachthoh 2019

Document acties

Vorige maand maart 2021 Volgende maand

maart
MaDiWoDoVrZaZo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Leven te Etterbeek - Officieel gemeentelijk maandblad

test