Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Sections

Het toekomstige administratief centrum

 

1

De hoofdingang van het nieuwe administratief centrum zal gelegen zijn op de Kazernenlaan. Het gebouw zal volledig passief zijn en vijf verdiepingen tellen. De toegang voor het publiek zal beperkt zijn tot de gelijkvloerse en de eerste verdieping (onthaal en loketten): er wordt een duidelijk onderscheid gemaakt tussen front office en back office. De toegang tot de bovenste verdiepingen zal beveiligd zijn. De onthaaldienst zal versterkt worden. Alle diensten (en een cafetariaruimte) zullen zich in de rechtervleugel bevinden, langs de Beckersstraat.

2

Het onthaal en de kantoren van het OCMW zullen achterin gelegen zijn, tegenover de groene ruimte die aangelegd wordt binnen het huizenblok. Het OCMW is echter ook toegankelijk via de hoofdingang van het gebouw, langs de kant van de Kazernenlaan.

3

Ook een politiecommissariaat zal ingericht worden op de gelijkvloerse en de eerste verdieping van het gebouw. Dat zal toegankelijk zijn via een andere ingang dan de hoofdingang.

4

Een groot voorplein zal aangelegd worden voor de hoofdingang van het administratief centrum.

5

De linkervleugel van het gebouw zal ruimte bieden aan de raadzaal (over twee niveaus) en aan de kantoren van de burgemeester, de schepenen en de gemeentesecretaris. De raadzaal zal aangepast kunnen worden: er kunnen officiële evenementen georganiseerd worden maar ook activiteiten buiten de openingsuren van het bestuur.

6

Een verbinding tussen de hoofdingang (Kazernenlaan) en de groene ruimte in het midden van het Jachthof zal mogelijk zijn via de onthaalzone van het administratief centrum.

7

Een appartementsgebouw (37 appartementen) zal op hetzelfde moment als het administratief centrum gebouwd worden. Er zal ook een horecazaak ondergebracht worden op de gelijkvloerse verdieping.

8

Drie ondergrondse verdiepingen zijn voorzien onder het gebouw. Er zullen 300 parkeerplaatsen zijn die verdeeld worden onder het personeel van het administratief centrum, het publiek en de bewoners van het aangrenzende appartementsgebouw. Een twintigtal plaatsen wordt voorbehouden aan PBM. Er wordt op de eerste ondergrondse verdieping overigens een niet-confessioneel funerarium ingericht. Dit type dienstverlening bestaat niet in de gemeente en zal beantwoorden aan een reële vraag van het publiek.

9

De oude kapel is het enige “overblijfsel” dat behouden wordt op de site. Ze zal natuurlijk gerenoveerd worden en omgebouwd worden tot participatiehuis.

 

Jachthof 2019

 

Document acties

Vorige maand maart 2021 Volgende maand

maart
MaDiWoDoVrZaZo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Leven te Etterbeek - Officieel gemeentelijk maandblad

test