Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Sections

Felix Happark

Felix Hap

Ligging :

Middenin het huizenblok tussen de Fetisstraat en de Louis Hapstraat, de Oudergemlaan en de Waversesteenweg. 

 

Aanleg :

Dit groene juweeltje, nauwelijks bekend bij het grote publiek, bestaat uit drie delen. Via de ingang aan de Waversesteenweg komt men eerst voorbij een grasperk, naast de orangerie en de oude stallen van het Hapdomein. Wat verderop ligt een kleine vijver die gevoed wordt door een zijriviertje van de Broebelaar. Het vijvertje is rijk aan plantensoorten en niet zelden treft men er kikkers, eenden, of zelfs een waterkip aan.
In het hoogst gelegen gedeelte van het park (dat uitgeeft op de Oudergemlaan) werd samen met het Brussels Instituut voor Leefmilieu een terrein aangelegd waar men de natuur zijn vrije gang laat gaan. Er werd een leeromgeving ingericht waar men tal van inheemse plantensoorten aantreft. Wandelaars kunnen het park ook betreden via de Oudergemlaan. 

 

Bijzonderheden :

Dit park (het mooiste in Etterbeek ! ) is een groene oase in het hart van de stad. Het is bijzonder geliefd bij mensen die rust, meditatie en natuur willen opzoeken. Balspelen, fietsen en picknicks zijn er dan ook strikt verboden. Voor meer informatie over het park kunt u tevens onze rubriek Erfgoed raadplegen. In de brochure « Etterbeek à la carte » staat een mooie wandeling in het Happark beschreven. 

 

 

 

Document acties

Vorige maand januari 2021 Volgende maand

januari
MaDiWoDoVrZaZo
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Leven te Etterbeek - Officieel gemeentelijk maandblad

test