Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Sections

jobhuis

 

Het jobhuis heeft tot doel de verschillende gemeentelijke actoren rond tewerkstelling en socio-professionele inschakeling samen te brengen en hun samenwerking te versterken ten voordele van werkzoekenden et werkgevers. Op basis van een betere wederzijdse kennis, reflectie en uitwisseling bundelen deze partners hun complementaire krachten om kwalitatief hoogstaande diensten aan te bieden en doeltreffende gezamenlijke lokale acties voor te stellen aan het publiek dat op zoek is naar werk, een opleiding of een beroepsoriëntatie.

 

In Etterbeek, brengt het jobhuis de volgende partners samen:

 

Actualités - Event

 

Etterbeek mobiliseert zich voor de werkgelegenheid!

 

Wilt u uw zoektocht naar een duurzame job een boost geven?

 

Het jobhuis van Etterbeek biedt u de mogelijkheid om deel te nemen aan een aantal activiteiten, zowel collectief als individueel, om u te informeren, te sensibiliseren, te begeleiden en te coachen, wat een extra troef zal zijn tijdens uw zoektocht naar werk.

Alle activiteiten zijn gratis en vinden plaats in Etterbeek tijdens de maand oktober. De exacte locatie wordt u na bevestiging van uw inschrijving toegestuurd.

 

Geïnteresseerd? Ontdek hieronder de beschrijving van elke activiteit en schrijf u in via de respectievelijke links

In geval van moeilijkheden en voor meer informatie: 02 626 15 51 - mde1040jh@actiris.be

 

Covid 19: Bij de praktische organisatie van de activiteiten zal rekening worden gehouden met de meest recente gezondheidsmaatregelen die zijn genomen met oog op de gezondheid van iedereen.

 

DE BEROEPEN VAN DE SCHOONMAAKSECTOR

Alles over schoonmaak beroepen!

 

Bent u geïnteresseerd in een job in de schoonmaaksector ? Kom en (her)ontdek de mogelijkheden zowel in de industriële als de particuliere schoonmaak. De eisen en specifieke kenmerken kennen, maar ook de beschikbare opleidingen waar u de nodige vaardigheden kunt verwerven, zijn een essentiële stap voordat u zich aanmeldt bij bedrijven in de sector.

Deze activiteit is de eerste stap in het "pad naar het schoonmaak jobdating ».

Wanneer?

Dinsdag 13 oktober van 9.30 tot 11.00 uur.

Soort activiteit:

Informatiebijeenkomst

Door wie?

Consulenten Select Actiris

www.actiris.brussels 

 

Inschrijving

CV, lettre de motivation, entretien, candidature spontanée,... le point de vue des recruteurs

Een kans om de verwachtingen van werkgevers beter te begrijpen !

 

Deze activiteit, in het Frans, biedt u de mogelijkheid om verschillende human resources managers van bedrijven uit verschillende sectoren te ontmoeten en hun mening te horen over de aanwervingsprocedures, het belang dat zij hechten aan de verschillende media en kanalen (CV, sollicitatiegesprekken, spontane sollicitatie,...). Ook om te horen of deze procedures zijn geëvolueerd door de corona crisis.

 

Wanneer?

Woensdag 14 oktober van 9.30 tot 11.00 uur.

Soort activiteit:

Ontmoeting

Door wie?

HR-managers

 

Afgelast

Notre image parle pour nous.

Maak van uw imago een bondgenoot, een troef in uw carrière.

 

We communiceren continu. Zelfs in stilte zegt ons beeld vaak meer dan woorden. Deze conferentie, in het Frans, zal u helpen om de impact van uw imago te onderzoeken en te leren hoe het te versterken. Het gaat erom te leren communiceren via uw imago. Naast het werken aan de impact van uw imago, er u comfortabel bij te voelen en te waarderen, wordt er ook gewerkt aan uw zelfvertrouwen en het gevoel van eigenwaarde. Het is dit zelfvertrouwen en gevoel van eigenwaarde dat contacten zal vergemakkelijken door vertrouwen op te wekken.

Wanneer?

Donderdag 15 oktober van 9.30 tot 11.00 uur.

Soort activiteit:

Interactieve conferentie

Door wie?

Anne-Laure Losseau, Beeldadviseur

www.commeuneimage.be/nl

 

Inschrijving

Tout savoir sur le travail intérimaire

Kom en vind antwoorden op al uw vragen over uitzendarbeid

 

U wilt in de uitzendsector werken en u wilt weten hoe u zich moet aanmelden, uw rechten kennen of beter begrijpen hoe een contract wordt getekend? In deze infosessie, in het Frans, maak u kennis met de specifieke kenmerken van uitzendwerk en krijgt u tips om u beter voor te stellen bij een uitzendbureau. Advies dat u een concreter beeld geeft van uw professionele toekomst en u in staat stelt om met meer vertrouwen te solliciteren.

 

Wanneer?

Maandag 19 oktober van 9.30 tot 11.00 uur.

Soort activiteit:

Informatie sessie

Door wie?

TRAVI (centraal infopunt en expert in opleidingen)

www.travi.be 

 

Inschrijving

HERZIENING VAN CV EN MOTIVATIEBRIEF

Zorg ervoor dat u de juiste tools hebt om de aandacht van werkgevers te trekken om uitgenodigd te worden voor een sollicitatiegesprek.

 

Het CV is uw professionele visitekaartje. Samen met de sollicitatiebrief zijn ze de fundamentele instrumenten van uw zoektocht naar een job. Verbeter deze tools met de individuele ondersteuning van een consulent, zodat ze het beste aansluiten bij uw ervaring en vooral bij wat u weet en wil doen.

Wanneer?

Dinsdag 20 oktober op afspraak tussen 9:00 uur en 12:00 uur.

Soort activiteit:

Individueel advies

Door wie?

Consulente van de Jobhuis partners

 

Inschrijving

SOLLICITATIEGESPREKSSIMULATIE

Oefen en krijg tips over hoe je klaar moet zijn op de aanwervingsdag.

 

Het sollicitatiegesprek is een cruciale stap voor het vinden van een nieuwe job en waarvoor een goede voorbereiding noodzakelijk is. Deze individuele activiteit stelt u in staat om een sollicitatiegesprek te simuleren met een consulent die u feedback en advies geeft om uw ervaring, uw interpersoonlijke vaardigheden beter onder de aandacht te brengen, uw argumenten aan te scherpen en ook te anticiperen op vragen die verwarrend kunnen zijn en vooral om klaar te zijn voor D-Day.

 

Wanneer?

Dinsdag 20 oktober op afspraak tussen 13.30 en 16.30 uur.

Soort activiteit:

Individueel advies

Door wie?

Consulente van de Jobhuis partners

 

Inschrijving

Les métiers en pénurie et les formations qui y mènent

Ontdek de sectoren en beroepen die rekruteren!

 

Wilt u zich oriënteren of heroriënteren? Zoekt u een opleiding of wenst u een verandering in uw professionele carrière door te voeren? Deze informatiesessie, in het Frans, kan u informeren over de verschillende knelpuntberoepen en de zogenaamde 'kritische' functies, evenals over de opleidingen die daartoe leiden en de stappen die moeten worden genomen. In een paradoxale arbeidsmarkt waar, ondanks het hoge aantal werkzoekenden, bepaalde sectoren moeite hebben om te rekruteren door een gebrek aan kandidaten, kan de kennis van deze sectoren met een tekort voor u een waardevol stuk informatie zijn.

Deze activiteit zal online plaatsvinden. U ontvangt alle nodige instructies om er toegang toe te krijgen na bevestiging van uw inschrijving.

 

Wanneer?

Donderdag 21 oktober van 9.30 tot 11.00 uur.

Soort activiteit:

Online informatie sessie

Door wie?

Beroepenpunt

https://www.beroepenpunt.brussels/nl-BE/Home 

 

Inschrijving

L’ABC des aides à l’emploi

Een bijkomende kans om een job te krijgen!

 

Activa, SBO, DSP, IBO,... Kent u de verschillende tewerkstellingsmaatregelen? Afhankelijk van uw profiel bestaan er een reeks aan steunmaatregelen waar uw toekomstige werkgever van kan genieten. Het kennen van deze voordelen is een essentiële stap in uw zoektocht naar een job. Het is aan u om te laten zien wat uw troeven zijn! Neem deel aan deze sessie, in het Frans, en ontdek welke maatregelen voor u relevant zijn en hoe u ze kunt inzetten om een job te bemachtigen. Bewapen uzelf met argumenten om een werkgever te overtuigen.

 

Wanneer?

Vrijdag 23 oktober van 9.30 tot 11.00 uur.

Soort activiteit:

Informatie sessie

Door wie?

Activ-Job en Animatiediensten van Actiris

 

Inschrijving

Faites de votre portrait un réel atout pour votre recherche d'emploi

Verhoog uw kansen om door recruiters te worden benaderd met een beeld dat echt weergeeft wie u bent!

 

Deel 1: Hoe verkrijg je een zelfbeeld dat indruk heeft op netwerken

In het huidige tijdperk van digitalisering, waarbij 90% van de communicatie via internet verloopt, genereert een foto van u in enkele seconden ideeën over uw persoonlijke en professionele kwaliteiten. De beroemde "eerste indruk". Stel u de gevolgen voor van een beeld dat weergeeft wat u niet bent! Samen, door middel van praktische oefeningen, leert u hoe u weer in uw lichaam kunt komen om uw houding te verbeteren. U zult de essentie ontdekken om u beter te voelen in uw lichaam en zelfvertrouwen te krijgen. Tijdens deze workshop, in het Frans, leert u om uw eigen sterktes beter in de verf te zetten en op die manier meer netwerkimpact te krijgen.

 

Deel 2: Uw professioneel portret: de individuele betoveringssessie

Tijdens deze individuele portretsessie komt u weer in contact met uw waarden en kwaliteiten. Door middel van voorbereidingsoefeningen, die u tijdens de vorige workshop al hebt ontdekt, wordt u weer in uw magie gedompeld om ze vervolgens volledig voor een fototoestel te onthullen.

 

Voorafgaande deelname aan de conferentie "Notre image parle pour nous" wordt dus sterk aanbevolen.

 

Wanneer?

Maandag 26 oktober van 9.00 tot 12.00 uur of van 13.30 tot 16.30 uur.

EN Vrijdag 30 oktober op afspraak tussen 8.30 uur en 17.30 uur.

 

Soort activiteit:

Workshop

Door wie?

Virginie Van Elmbt, fotograaf.

www.réenchanteuse.com 

 

Inschrijving

SCHOONMAAK SECTOR JOBDATING

Solliciteer tijdens een ontmoeting met werkgevers uit de schoonmaaksector (industrieel en residentieel)

 

Sommige werkgevers uit de particuliere schoonmaaksector en de industriële schoonmaak zullen aanwezig zijn met vacatures in hun bedrijf. Maak van deze gelegenheid gebruik om te solliciteren en uw persoonlijkheid te benadrukken, wat niet noodzakelijkerwijs in uw CV terug te vinden is.

Voorafgaande deelname aan de activiteiten "De beroepen van de schoonmaaksector", "Herziening van CV en sollicitatiebrief" en "Sollicitatiegespreksimulatie" wordt sterk aanbevolen.

 

Wanneer?

Dinsdag 27 oktober van 13.30 tot 16.30 uur

Soort activiteit:

Jobdating

 

Afgelast

 

Likes et Followers: une vie hyperconnectée

Vind de juiste numerieke balans in uw zoektocht naar een job

 

Sociale netwerken kunnen een echte springplank zijn in uw zoektocht naar werk. De e-reputatie of digitale reputatie is wat het web en sociale netwerken over u onthouden en zeggen: het is essentieel om het beeld dat u wilt overbrengen aan recruiters goed te definiëren. Deze workshop, in het Frans, zal u helpen uw aanwezigheid op het Internet te optimaliseren en uw kansen te vergroten om een job te vinden.

Voorafgaand deelname aan de conferentie "Notre image parle pour nous » wordt sterk aanbevolen.

Wanneer?

Donderdag 29 oktober van 9 tot 12 uur.

Soort activiteit:

Workshop

Door wie?

Mission Locale van Etterbeek

www.mlett.brussels 

 

Inschrijving

 

Document acties

Vorige maand oktober 2020 Volgende maand

oktober
MaDiWoDoVrZaZo
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Leven te Etterbeek - Officieel gemeentelijk maandblad

test