Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Sections

Inleiding

Illustratie - LA21

Wereldwijde eensgezindheid…

Iedereen is het er roerend over eens: de maatschappij kan niet blijven produceren, consumeren en leven zoals ze nu doet: steeds groter wordende ongelijkheden, verlies van normen en waarden, onzekerheid, vervuiling (lucht, water, bodem, enz.), klimaatsopwarming, verarming van natuurlijke energiebronnen, achteruitgang van biodiversiteit, ontbossing, enz.. De bedreigingen waarmee onze planeet te kampen heeft, worden steeds talrijker.
Daarom moeten we nu ingrijpen om onze toekomst en die van onze kinderen te veilig te stellen. We moeten het begrip ‘ontwikkeling’ op een andere manier invullen zodat we kunnen gaan naar een ontwikkeling die niet enkel economische groei nastreeft, maar ook rekening houdt met socioculturele en ecologische aspecten.


Etterbeek gaat de uitdaging aan…

Om deze uitdaging aan te gaan, hebben we allemaal een rol te vervullen. Hoezo? Door samen een lokale oplossing te bieden voor problemen op wereldniveau volgens de formule ‘globaal denken, lokaal handelen’. Tal van problemen ontstaan namelijk op lokaal niveau: verslechtering van het levenskader, vervuiling van water en bodem, gebrek aan voorzieningen voor commerciële activiteiten, enz. De gemeente is de meest aangewezen partner om gepaste oplossingen aan te reiken. Om zich nog meer te engageren voor duurzame ontwikkeling en het thema op te nemen in haar verschillende projecten heeft de gemeente Etterbeek beslist om een Lokale Agenda 21 uit te werken.

Document acties

Vorige maand januari 2021 Volgende maand

januari
MaDiWoDoVrZaZo
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Leven te Etterbeek - Officieel gemeentelijk maandblad

test