Een beetje nonchalance voor de biodiversiteit

Een beetje nonchalance voor de biodiversiteit

Description

Doe mee aan de derde editie van “Maai Mei Niet”.

Afbeelding
Een deel van je tuin gedurende één maand (of langer voor de liefhebbers) niet maaien zodat de natuur zich in alle haar rijkdom kan ontplooien: dat is de ecologische en duurzame uitdaging van het magazine Knack, met de steun van KU Leuven, Mijn Tuinlab, Velt, Het Ministerie voor Natuur, HoGent, Week van de Bij en Natuurpunt.
Inhoud

Misschien heb je er al over gehoord of ga je zelfs deelnemen? Het doel van deze grootschalige bewustmakingscampagne is om de biodiversiteit de ademruimte te geven die ze meer dan ooit nodig heeft. Voor particulieren, bedrijven en lokale overheden is het tegelijkertijd een gelegenheid om de onvermoede verscheidenheid aan planten, bloemen, insecten en vogels die in onze regio voorkomen te (her)ontdekken.

Hoewel Etterbeek weinig graszones heeft die niet regelmatig worden platgelopen door voetgangers, past het dit principe het hele jaar door toe waar mogelijk. Dat is bijvoorbeeld het geval in het schoolcomplex Paradis des Enfants, in de Jean-Félix Haptuin en in het kleine park naast supermarkt Delhaize op het Sint-Antoonplein, waar de dienst Groene Ruimten van de gemeente bloemenweiden heeft aangelegd.

Ook jij kan deze techniek toepassen, die de biodiversiteit respecteert en haar haar plaats in de stad teruggeeft. Bewoners zonder tuin worden ook aangemoedigd om deel te nemen en kunnen op de website van de campagne waardevolle adviezen vinden over hoe ze hun terras of balkon kunnen onderhouden.