Ontdek het Huis van de Actieve Mobiliteit

Ontdek het Huis van de Actieve Mobiliteit

Description

Un lieu de rencontre, de conseil et d’information entièrement dédié à cette thématique.

Afbeelding
Vlak bij de Sint-Pietersrotonde vind je het MAHMA dat diensten en tools aanbiedt zodat je het vervoersmiddel kan kiezen dat het beste bij jou past.
Inhoud

Elke maandag en donderdag tussen 16 en 21 uur organiseert de vzw Vitavovélo er workshops om fietsen te repareren samen met de eigenaars. Zij steken mee de handen uit de mouwen zodat ze leren hoe ze zelf hun fiets kunnen herstellen. Elke derde zaterdag van de maand tussen 10 en 12 uur wordt in het MAHMA de fietsbibliotheek van “beweging.net” verwelkomd.

 

Je kan er ook terecht voor informatie over de premies om je fiets te beschermen op diefstal: elke eerste en derde dinsdag van de maand van 14 uur tot 17.30 uur. In het kader van een samenwerking met het Gewest werd onlangs ook een nieuwe gemeentedienst opgericht die de verkeersveiligheid coördineert. Die dienst heeft de ambitie om het aantal en de ernst van aanrijdingen met voetgangers te verminderen, de rijsnelheid, die zowel een oorzaak als een verzwarende factor bij aanrijdingen is, te verminderen en onder controle te houden, de veiligheid te beheren door het identificeren en behandelen van ongevalgevoelige zones (OGZ's) en hoffelijkheid in het verkeer te promoten.  Wil jij meer informatie of wil je een probleem melden? De dienst Coördinatie van de Verkeersveiligheid heeft elke woensdag van 13 uur tot 17 uur spreekuur in het MAHMA.