Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Sections

Belangrijkste jaarlijkse evenementen

Belangrijkste jaarlijkse evenementen :

Verjaardag van de Tervurenlaan

Op zaterdag 31 mei 1997 sloegen de gemeenten Etterbeek, Sint-Pieters-Woluwe en de stad Brussel de handen ineen om samen (in het bijzijn van koning Albert II en koningin Paola) de honderdste verjaardag van de Tervurenlaan te vieren. De laan werd volledig afgesloten voor alle autoverkeer en opengesteld voor voetgangers, fietsers, rollerskaters en oude tramstellen.
Het evenement, met tal van activiteiten voor jong en oud, was zo’n groot succes dat de gemeenten Etterbeek en Sint-Pieters-Woluwe besloten om het verjaardagsfeest van de Tervurenlaan voortaan elk jaar te vieren. Het feest vindt elk jaar plaats op een zondag in de maand mei.

 

 

 

Middeleeuwse Markt

In 1992 organiseerde een handvol liefhebbers de eerste Middeleeuwse Markt van Etterbeek in de Fontenaytuinen. Een tiental exposanten namen eraan deel… zonder zeker te zijn of er een jaar later een tweede editie zou volgen. Vandaag is de Middeleeuwse Markt een vaste waarde geworden, dankzij de creativiteit van haar organisatoren en het trouwe publiek. Meer zelfs, haar reputatie is bekend tot ver buiten de gemeente en is flink in omvang toegenomen: jaarlijks nemen er meerdere honderden standhouders aan deel. De stands staan nu opgesteld langs de hele Tweede Lansiers Regimentlaan. De sleutel tot haar succes: exposanten in historische klederdracht, levensechte animatie (middeleeuws tentenkamp, zwaardgevechten, enz.), extra aandacht voor gastronomie en artisanale producten. Elk jaar is er ook een eregast uit België of het buitenland. Kortom, een niet te missen gebeurtenis !

 

 

 

Paaseieren rapen

Elk jaar organiseert de gemeente het traditionele ‘Paaseieren Rapen’. Kinderen tussen 3 en 6 jaar gaan dan weer op speurtocht naar chocolade-eieren. Deze activiteit vindt elk jaar plaats in de Fontenaytuinen.

 

 

 

Etterbeek Dorp

Elk jaar in september organiseert de gemeente Etterbeek op autoloze zondag het evenement ‘Etterbeek Dorp’. Die dag stelt ze tal van activiteiten (voornamelijk rond mobiliteit) voor aan jonge en oudere bezoekers: spelletjes, picknick, infostands, enz..

 

 

Place aux enfants

Etterbeek neemt elk jaar deel aan Place aux Enfants, een variant van de ‘Roefeldag’ die uitgaat van de Franse Gemeenschap. Het vindt elk jaar plaats op een zaterdag in oktober en is gericht op kinderen tussen 10 en 12 jaar. Zij kunnen die dag een kijkje nemen achter de schermen van een aantal uiteenlopende beroepen en werkplaatsen, die zelden of nooit toegankelijk zijn voor het grote publiek.

 

 

Kid's Day

 

 

Document acties

Vorige maand januari 2021 Volgende maand

januari
MaDiWoDoVrZaZo
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Leven te Etterbeek - Officieel gemeentelijk maandblad

test