Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Sections

Een evenement organiseren in Etterbeek

Vergunningen van de gemeente

Voor de organisatie van elke type evenement dat plaatsvindt in de openbare ruimte en/of in een private ruimte waarbij er een impact is op de openbare ruimte moet vooraf een vergunning aangevraagd worden bij het college van burgemeester en schepenen. 
 

DBDMH

In functie van de activiteit die georganiseerd wordt, kan toestemming van de DBDMH noodzakelijk zijn.

De lijst van activiteiten waarvoor geen advies van de DBDMH vereist is (http://be.brussels/dbdmh/multimediabibliotheek/bestanden/een-evenement-organiseren-wat-te-doen/bijlage-a-).
 

Termijn voor de verzending

Als de toestemming van de DBDMH noodzakelijk is, moet het ingevulde formulier zes weken voor het evenement aan de gemeente bezorgd worden. De dienst Animatie zal dat formulier aan de juiste diensten bezorgen.
Als de toestemming van de DBDMH niet noodzakelijk is, moet het ingevulde formulier vier weken voor het evenement aan de gemeente bezorgd worden. 
 

Materiaal lenen en/of zaal huren

Naargelang de beschikbaarheden en onder bepaalde voorwaarden kan de gemeente materiaal en/of een zaal ter beschikking stellen van de organisator.
Daarvoor moet het volgende aanvraagformulier ingevuld worden en ons uiterlijk vier weken voor het evenement bezorgd worden.
 

Bijkomende vergunningen (in functie van de plaats van het evenement)

Jubelpark
Aangezien het Jubelpark geen eigendom is van de gemeente Etterbeek zult u een vergunning moeten aanvragen bij de eigenaar Erfgoed Brussel (aatl.monument@mrbc.irisnet.be) en bij de beheerder Leefmilieu Brussel (evenementen@leefmilieu.brussels).
 
Arsenaalpark
Aangezien het Arsenaalpark geen eigendom is van de gemeente Etterbeek zult u een vergunning moeten aanvragen bij de eigenaaren

- La Chaufferie - Louis Schmidtlaan 1 – 1040 Etterbeek

- VUB - Pleinlaan 2 – 1050 Elsene

 

Gewestwegen

Voor de bezetting van een weg die beheerd wordt door het Brussels Hoofdstedelijk Gewest moet een vergunning aangevraagd worden bij Brussel Mobiliteit (brusselmobiliteit@gob.irisnet.be).
 

Formulieren

 

Document acties

Vorige maand januari 2021 Volgende maand

januari
MaDiWoDoVrZaZo
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Leven te Etterbeek - Officieel gemeentelijk maandblad

test