Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Sections

De “kleine verhalen” van François Marcadon

Laat je onderdompelen in de wereld van deze kunstenaar ter gelegenheid van een gratis tentoonstelling in De DoorGang van 1 tot 16 september.

Van donderdag 1 tot en met vrijdag 16 september 2016 nodigt de gemeentedienst Franstalige Cultuur je uit om je te laten onderdompelen in de bijzondere wereld van kunstenaar François Marcadon ter gelegenheid van een tentoonstelling in De DoorGang (gelijkvloerse verdieping van het gemeentehuis – Oudergemlaan 113) die de titel “Mes petites histoires” kreeg.

 

Oorspronkelijk komt François Marcadon uit Nantes, maar hij woont nu in Brussel. Hij is een totaalkunstenaar die er vooral van houdt de betekenis van de dingen te verdraaien om zo een nieuwe kijk op de wereld te geven, die op het eerste gezicht eenvoudig en afgezwakt is, maar vaak sarcastisch getint. Hij deinst er niet voor terug om hiervoor de regels te breken en te vervangen door andere, nu eens bespottelijk, dan weer uit de toon vallend, maar nooit zonder betekenis en vraagstelling.

 

 Zijn talenten en de technieken die hij gebruikt zijn talrijk. Naast zijn vele tekeningen en schilderijen die gemaakt zijn met inkt en/of aquarel, is hij ook de maker van enkele atypische zelfportretten en getuigt hij ook van een zekere smaak voor het werken met materialen. Zo waagde hij zich al aan beeldhouwen, zeefdruk en design met een kledinglijn die ontworpen werd op basis van papier.

 

De tentoonstelling “Mes petites histoires” zal twee reeksen tekeningen tonen die de kunstenaar de laatste tien jaar gemaakt heeft. Het eerste geheel bestaat uit antropomorfistische figuren waarin vogels, olifanten, stieren, paprika’s… opgaan in mensachtige lichamen om met verfijndheid en poëzie onze eigen kwetsbaarheid, maar ook onze droombeelden op te roepen. De tweede reeks stelt een combinatie voor van vrouwelijke figuren die op verschillende sokkels (kegel, kist, tafel, taboeret, enz.) geplaatst worden. Dit recentere werk zal in verband gebracht worden met enkele andere tekeningen die gemaakt werden in het ziekenhuis van Angers (Frankrijk), waarin de kunstenaar zich gedurende 6 maanden verdiept heeft.

 

De werken van François Marcadon worden tentoongesteld in de hal van het gemeentehuis vanaf donderdag 1 september, om 18.30 uur, wanneer de officiële vernissage van deze tentoonstelling zal plaatsvinden. Nadien is de tentoonstelling gratis toegankelijk voor het publiek tot en met vrijdag 16 september 2016 tijdens de openingsuren van het gemeentehuis (maandag tot vrijdag, van 8.30 u. tot 16.30 u.).

 

Voor meer informatie over dit evenement: 02 627 25 06 – franstaligecultuur@etterbeek.be

 

Document acties

Vorige maand januari 2021 Volgende maand

januari
MaDiWoDoVrZaZo
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Leven te Etterbeek - Officieel gemeentelijk maandblad

test