Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Sections

Senioren vertellen over het Etterbeek van vroeger

Ontdek deze mooie tentoonstelling “Etterbeek gisteren en vandaag, ouderen aan het woord” die georganiseerd wordt in het kader van de Ouderenweek van 13 tot 21 oktober in De DoorGang.

Gedurende enkele weken zijn de leden van de dienst Contact Plus de senioren van onze gemeente gaan bezoeken. De gelegenheid voor hen om mooie herinneringen op te halen aan hun jeugd en aan de belangrijkste plekken in Etterbeek: de cafés, de cinema’s en andere “bollenwinkels”. Elke getuigenis wordt vergezeld van foto’s uit die tijd, maar ook van portretten van senioren die hun verhaal deden. De vernissage van deze tentoonstelling zal plaatsvinden op donderdag 13 oktober om 19 u.

 

Je kunt de tentoonstelling elke weekdag tussen 8.30 u. en 17.30 u. bezoeken in De DoorGang (gemeentehuis Etterbeek – Oudergemlaan 113).

 

 

 

Een klein meisje dat oud geworden is, een koppel dat al heel lang samen is, een parcours boordevol lessen, mensen die ons inspireren en ons zin geven om een leven te leiden dat even intens is als dat van hen…

 

Achter een ouder persoon gaan herinneringen, anekdotes, ervaringen, een lach en een traan schuil.

 

Een verhaal…

 

Onze ouderen hebben ons zoveel te vertellen.

 

En als we nu eens de tijd zouden nemen om naar hen te luisteren? Wij zijn zo gehaast, hollen achter de tijd, achter elke seconde aan, laten we het ons gemakkelijk maken en genieten van de verhalen die zij ons te vertellen hebben.

 

“Laissez parler, un peu les anciens,

Et regardez le creux de leur main,
Les lignes creusées par ce long destin,
Nous laisse deviner, une vie bien menée”

 

Tryo – Les Anciens

 

Acht personen, onder wie families, hebben toegestemd om ons hun verhaal te vertellen. Je kunt ze ontdekken aan de hand van hun persoonlijke foto’s en anekdotes.

 

Wij danken hen hartelijk voor hun vertrouwen en wensen u een mooie reis langs hun herinneringen.

 

Document acties

Vorige maand januari 2021 Volgende maand

januari
MaDiWoDoVrZaZo
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Leven te Etterbeek - Officieel gemeentelijk maandblad

test