Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Sections

‘Waardigheid’ en ‘Paroles d’usagers’

Exporuimte de DoorGang stelt twee bijzonder aangrijpende tentoonstellingen voor in het kader van de 14de Maand van de Solidariteit in Etterbeek.

Van 16 tot en met 31 oktober 2014 stellen de gemeentediensten Franstalige Cultuur en Internationale Solidariteit twee bijzonder pakkende tentoonstellingen voor in exporuimte de DoorGang (gelijkvloers gemeentehuis – Oudergemlaan 113) in het kader van de 14de Maand van de Solidariteit:

 

‘Waardigheid’

Deze verzameling fotoreportages werd gerealiseerd door het fotografencollectief ‘Œil public’ voor de campagne ‘Demand Dignity’ van Amnesty International France. Ze omvat verschillende fotoreeksen die het belang benadrukken van het respect voor mensenrechten in de hele wereld op het vlak van huisvesting, grond, identiteit, gezondheid en veiligheid.

 

De tentoonstelling wil aantonen dat er een link bestaat tussen het niet-naleven van mensenrechten en armoede. Door gezichten te plakken op deze tekortkomingen, herinnert de tentoonstelling ons eraan dat het respect voor deze fundamentele rechten meer is dan een concept of ideaal, en bovenal een van de essentiële voorwaarden vormt van een waardig bestaan. Ze vestigt de aandacht van de bezoeker ook op de verantwoordelijkheid van de staten en bepaalde privéorganisaties ten aanzien van de huidige toestand in de wereld.

 

‘Paroles d’usagers’

Dit interactieve parcours, dat in scene gezet werd door Cécile Hupin, in samenwerking met Guillaume Istace, de Fédération des Services Sociaux en de Conseil Bruxellois de Coordination Sociopolitique, toont een setting bestaande uit gebruikers van sociale diensten, voorgesteld door poppen:

 

“Ga door de deur en ga zitten in de wachtzaal. Er is een licht geroezemoes hoorbaar … dat zijn de gebruikers van sociale diensten. Ze hebben geen gezicht en hebben er duizend tegelijk: het uwe, het onze, dat van de mensen rondom ons. Leg uw oor te luisteren en kom dichterbij. Ze willen niet liever dan hun bijzondere verhaal aan u vertellen!”

 

Beide tentoonstellingen zijn gratis en toegankelijk voor iedereen. Ze zijn geopend voor het publiek van maandag tot vrijdag van 8.30 u. tot 16.30 u. De vernissage vindt plaats op donderdag 16 oktober 2014 van 18.30 u. tot 21 u.

 

Voor meer informatie over deze activiteit: 02 627 25 06 – franstaligecultuur@etterbeek.be

Document acties

Vorige maand januari 2021 Volgende maand

januari
MaDiWoDoVrZaZo
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Leven te Etterbeek - Officieel gemeentelijk maandblad

test