Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Sections

Het lokaal cultuurbeleid in Etterbeek

De gemeentelijke dienst Nederlandstalige Aangelegenheden is verantwoordelijk voor de uitvoering van een kwalitatief en integraal lokaal cultuurbeleid. Het beleid is de lokale invulling van het decreet Lokaal Cultuurbeleid van de Vlaamse Overheid.

 

Partners in cultuur - Allemaal Etterbeek

Het Nederlandstalige cultuurbeleid in Etterbeek komt tot stand binnen het globale beleid van de gemeente, in samenwerking met verschillende Nederlandstalige partners in de gemeente:

   

  

 

 

Ook met de Academie voor Beeldende kunsten RHoK en de Academie voor muziek, dans en woord Chopin worden samenwerkingen op poten gezet.

Leer onze partners kennen in onze voorstellingsbrochure "Allemaal Etterbeek", lees ze hier online, of vraag een papieren versie op bij de dienst.

 

Onze nieuwsbrief

 

Het lokaal cultuurbeleidsplan

Het lokaal cultuurbeleidsplan legt voor elke beleidsperiode de prioritaire doelstellingen vast. Voor 2014-2019 is "cultuur als bruggenbouwer" het centrale thema. Het volledige plan met alle doelstellingen kan u hier nalezen. 

De doelstellingen worden vertaald naar concrete acties, die gebundeld zijn in het jaarlijkse actieplan 2016

De dragers van deze acties zijn de partners van het lokaal cultuurbeleid, maar ook verenigingen en inwoners kunnen een actie indienen.

Hebt u zelf een initiatief of idee dat de ondersteuning van onze dienst verdient?
Neem contact op met onze dienst, dan bekijken we samen wat we kunnen doen.

 

De Cultuurraad

De Cultuurraad is een door de gemeente erkend adviesorgaan. De Cultuurraad geeft advies over de inhoud van de jaarlijkse actieplannen en over andere maatregelen die verband houden met het Nederlandstalig leven in de gemeente. De Cultuurraad komt twee keer per jaar bijeen. Je moet niet verkozen zijn om deel te nemen aan deze bijeenkomsten. Iedereen is welkom!

 

De volgende cultuurraad vindt plaats op woensdag 9 oktober 2019, om 20u in de Lutgardisschool
Krijg je graag de uitnodigingen voor deze vergadering, stuur ons dan een mailtje.

 

 

Document acties

Vorige maand augustus 2020 Volgende maand

augustus
MaDiWoDoVrZaZo
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Leven te Etterbeek - Officieel gemeentelijk maandblad

test