Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Sections

Exporuimte de DoorGang

Een kunstgalerij

De gemeentelijke dienst Franstalige Cultuur organiseert het hele jaar door verschillende tentoonstellingen in de Doorgang, een tentoonstellingsruimte in de inkomhal van het gemeentehuis. Gedurende een maand of langer stellen schilders, beeldhouwers, fotografen, tekenaars of andere beeldende kunstenaars hun werken ten toon vlak naast de hoofdingang van het gemeentehuis. Het idee om deze doorgang om te vormen tot een kunstgalerij kwam van de dienst Franstalige cultuur, die kunst in de ruime zin op alle mogelijke manieren toegankelijk wil maken voor het publiek.
Ontdek hier een overzicht van de tentoonstellingen in 2013.

 

Hoe exposeren?

Elke kunstenaar die zijn werken ten toon wil stellen in de DoorGang kan dit aanvragen aan de hand van een formulier dat verkrijgbaar is op de dienst  Franstalige Cultuur. Dit formulier moet ingediend worden samen met een dossier dat de volgende informatie moet bevatten:

  • aanvraagformulier 
  • motivatiebrief gericht aan de schepen van Cultuur, Mevrouw Colette NJOMGANG-FONKEU;
  • curriculum vitae of een overzicht van het artistiek parcours van de kunstenaar;
  • 5 foto’s van kunstwerken of een portfolio.

 

Het volledige dossier kan verstuurd worden naar de dienst Franstalige cultuur (Gemeentebestuur Etterbeek, Oudergemlaan 113, 1040 Etterbeek). Vervolgens wordt het ter goedkeuring voorgelegd aan een programmatiecomité dat de tentoonstellingen selecteert die voorgesteld worden aan het publiek.

 

Document acties

Vorige maand januari 2021 Volgende maand

januari
MaDiWoDoVrZaZo
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Leven te Etterbeek - Officieel gemeentelijk maandblad

test