Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Sections

Nieuwtjes van het Wijkcontract Jacht-Gray

Hap site herontwikkelingsproject: de bouwvergunningen zijn verkregen!

Als onderdeel van het project om de Hap-site te herontwikkelen, heeft de gemeente drie stedenbouwkundige vergunningen ingediend bij het ministerie van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest (Landgebruik en Huisvestingsbeheer). Deze zijn allemaal uitgegeven en zijn nu beschikbaar (documenten zijn alleen in het Frans beschikbaar):

 

 


 

 

Archiven 2017

2017 in 17 beelden

 

Complete herinrichting van drie publieke ruimtes:

Forte dei Marmi plein - Jardin « Sorelo » Tuin - Zogenaamde " Ranchplein " 14/11/2017 

 

"Morceaux d'Arménie au parc Hap" - Arman Vardanyan

 

Feest van het Duurzaam Wijkcontract: oproep voor de rommelmarkt!

Op zaterdag 23 september zal er een grote rommelmarkt georganiseerd worden tussen 10 u. en 18 u. in het kader van het feest van het Duurzaam Wijkcontract Jacht-Gray. Zin om ook iets te verkopen?

Reserveer dan nu al een standplaats (2 meter: € 5; 4 meter: € 10). Etterbekenaren die in de perimeter van het Duurzaam Wijkcontract wonen kunnen gratis twee meter reserveren. Opgelet, er mogen enkel tweedehandsspullen verkocht worden.

 

 

Info en inschrijven (voor 15 september): kevin.debruyne@etterbeek.be of 02 627 25 46.

 


Fietscafé “Tandem” neemt zijn intrek in de Oranjerie!

Van 28 juli tot 1 september bieden Florent en Céline je een gezellige plek aan waar horeca en passie voor fietsen gecombineerd worden. Een initiatief dat aangemoedigd wordt door het gemeentebestuur in het kader van zijn fietsactieplan “Etterbike”.

 

In Europa schieten fietscafés als paddenstoelen uit de grond in de grote fietssteden en het eerste fietscafé van Brussel komt er deze zomer in Etterbeek dankzij een koppel dat gepassioneerd is door het stalen ros. In augustus verwelkomen Florent en Céline u van dinsdag tot en met zaterdag van 11 u. tot 20 u. en op zondag van 11 u. tot 18 u. in het prachtige kader van de Oranjerie, in het hartje van het Felix Happark. Ze willen een gezellige plek aanbieden waar iedereen welkom is, ook niet-fervente fietsers. Op de kaart staan verschillende dranken en boterhammen tijdens de middag. In het weekend kunt u er ook terecht voor een brunch.

 

Winkel, workshops en animatie

 

De Oranjerie wordt een echte uitwisselingsplaats voor fietsliefhebbers en anderen die dat graag zouden worden. Op het programma: atelier voor herstellingen (eenvoudig of moeilijk) met de hulp van een professionele fietsenmaker en een winkeltje met nuttige en leuke accessoires. De organistoren zorgen ook voor actie dankzij diverse animatieactiviteiten: workshops, activiteiten voor kinderen, afterworkaperitief, testritten met transportfietsen (om kinderen te vervoeren), elektrische fietsen en loopfietsen voor kinderen, informatie over fietsreizen, fietstochten, enz. Kortom, genoeg reden om de Etterbekenaren ertoe aan te zetten vaker voor dit praktische en ecologische vervoermiddel te kiezen.

 

Facebook: https://www.facebook.com/Tandemfietscafevelo/

fietscafevelo@hotmail.com

 


 

Newsletter - 28 Juni 2017

 

Newsletter - 14 Juni 2017

 

Newsletter - Juni 2017

 

Newsletter - Mei 2017

 

Het feest van het DWC alsof je er zelf bij was!

Enkele maanden geleden toonden we al een filmpje over het feest van het Duurzaam Wijkcontract op 24 september 2016. Wij hebben van de dienst Preventie nieuwe beelden ontvangen van dat evenement met als hoogtepunt het prachtige geluid- en lichtspektakel dat geprojecteerd werd op de voorgevel van de Sint-Antoonkerk. Klik op de onderstaande afbeelding om terug te gaan in de tijd en deze onvergetelijke dag opnieuw te beleven.

 


Fête du contrat de Quartier Durable du 24... par 1040Etterbeek

 

 

Newsletter - April 2017

 

Newsletter - Maart 2017

Een nieuwe premie om je te helpen je woning te renoveren

De gemeente Etterbeek biedt eigenaars van het Duurzaam Wijkcontract een nieuwe premie aan.

Meer info

 

Word een kei in klussen dankzij “Les Débrouillardes”

Volg een van de vijf workshops die Les Débrouillardes organiseert in samenwerking met de gemeente Etterbeek. De lessen worden tegen een lage prijs georganiseerd in het kader van het Duurzaam Wijkcontract “Jacht-Gray”.

Meer info

 

Laatste deadline om jouw microprojecten in te dienen

Het Duurzaam Wijkcontract biedt je een subsidie aan om je projecten te ondersteunen. Iedereen kan zijn project nog indienen tot en met 1 mei via e-mail naar duurzamewijk@etterbeek.be of per brief: Louis Hapstraat 16, 1040 Etterbeek. Meer informatie op het nummer 02 627 25 46.

 

Infoavond premies – 7 februari 2017

Financiële hulp bij de renovatie van woningen in het DWC “Jacht-Gray”

Door de vzw Habitat & Rénovation, projectdrager “Conseil et appui au logement”

Maïra BAUHERZ en François HENS, renovatieadviseurs

Download de presentatie

 

 

Wafels, glühwein en een goede sfeer op de nieuwjaarsreceptie van het Duurzaam Wijkcontract

Inwoners, verenigingen, gemeenteambtenaren en gemeenteraadsleden zijn op vrijdag 27 januari samengekomen op de site van de Ranch voor een gezellige receptie. De gelegenheid om een stand van zaken op te maken van de lopende projecten binnen de perimeter van het Duurzaam Wijkcontract “Jacht-Gray”, maar vooral om kennis te maken met de buren. Het “samenleven” vormt immers de rode draad van de verschillende projecten van het Duurzaam Wijkcontract. Bedankt allemaal voor jullie medewerking!

Foto's

Nieuwe deadline om jouw microprojecten in te dienen

Het Duurzaam Wijkcontract biedt je een subsidie aan om je projecten te ondersteunen. Iedereen kan zijn project nog indienen tot en met 31 december via e-mail naar duurzamewijk@etterbeek.be of per brief: Louis Hapstraat 16, 1040 Etterbeek. Meer informatie op het nummer 02 627 25 46.

Herbeleef de mooiste momenten van het feest van het Duurzaam Wijkcontract!

Op 24 september was de Sint-Antoonwijk het toneel van het feest van het Duurzaam Wijkcontract. Voor de gelegenheid hebben tal van gemeentediensten, partners uit het verenigingsleven en sportclubs de handen in elkaar geslagen om van dit evenement een succes te maken! Herinner jij je nog het hoogtepunt van de avond? Het prachtige geluid- en lichtspektakel op de gevel van de Sint-Antoonkerk. In afwachting van de editie van volgend jaar kun je hier alvast de mooiste momenten herbeleven.

 


Etterbeek - Fête du quartier "Chasse-GRAY... par etterbeek_1040


Je wijk is in volle beweging!

De Pool Huisvesting in een oogopslag

Om haar opdrachten voor te stellen en om het publiek de mogelijkheid te geven om iets bij te leren over de projecten die gewijd zijn aan huisvesting in het kader van het Duurzaam Wijkcontract, heeft de Pool Huisvesting onlangs een brochure uitgebracht. Die brochure stelt de vele projecten voor die binnen de betrokken perimeter uitgevoerd worden om er de kwaliteit van de woningen te verbeteren en de toegang tot huisvesting te bevorderen. De bedoeling is vooral om eigenaars te informeren over de vele voordelen en mogelijkheden op het vlak van renovatie, energie-isolatie, solidair wonen, premies… waar zij tot eind 2018 van kunnen genieten. Neem dus zeker eens een kijkje, ofwel door een papieren versie te halen bij het onthaal van het gemeentehuis (Oudergemlaan 113) of in de Wijkantenne (Louis Hapstraat 16), ofwel door hier een elektronisch exemplaar te downloaden.

14 juni: algemene vergadering

Op dinsdag 14 juni zal de eerste algemene vergadering 2016 van het Duurzaam Wijkcontract “Jacht-Gray” plaatsvinden. De bedoeling van die vergadering is om de balans op te maken van de situatie en na te denken over de volgende stappen van de uitvoering van het Duurzaam Wijkcontract. Ze zal plaatsvinden in de raadzaal van het gemeentehuis (Oudergemlaan 115).

Presentatie van 14/06/2016

Het feest van het DWC in beeld!

Het feest vond op 20 september 2015 (dezelfde dag als de autoloze zondag!) plaats in de “Ranch”, op de hoek van de Louis Hapstraat en de Waversesteenweg. Het publiek kon er de hele dag terecht voor informatiestanden (in het bijzonder over de diverse projecten die georganiseerd worden in het kader van het Duurzaam Wijkcontract Jacht-Gray), workshops en tal van animatieactiviteiten voor jong en oud! Dit alles onder een stralende zon en in een gezellige en ontspannen sfeer zoals dit leuke filmpje toont dat gemaakt werd door de dienst Preventie.
 

Projecten: hoe ver staan we?

Op maandag 15 december vond in de raadzaal van het gemeentehuis de algemene vergadering van het Duurzaam Wijkcontract “Jacht-Gray” plaats. De talrijke aanwezigen kregen er heel wat informatie over de lopende projecten en over de volgende stappen. Als jij niet aanwezig kon zijn, geen paniek! Je kunt hier je achterstand inhalen door het document te raadplegen dat op de vergadering voorgesteld werd. Klik hier om het te ontdekken.
 

Een “Netheidspunt” tot uw dienst vanaf 23 januari

Kom dit nieuwe lokaal ontdekken dat volledig gewijd is aan netheid, afvalbeheer en recyclage! Meer info.

 

Een vleugje kleur in de openbare ruimte

Een gratis lezing die op donderdag 17 november 2015 georganiseerd wordt op initiatief van de gemeentedienst Gezondheid. Meer info.

 

Zeilen om het Happark aan te kleden

Neem deel aan het microproject “Rond het Happark” dat ontwikkeld werd door de Participatieve Duurzame Wijk Greenstone in het kader van het Duurzaam Wijkcontract “Jacht-Gray”. Meer info.

 

Archieven 2015

 

Jongeren en senioren onder hetzelfde dak

Op 27 november wordt er een infosessie georganiseerd over het project “Twee culturen onder één dak”. Meer info.

 

Ciné Rencontre van de vzw Animations et Loisirs pour tous

“La Cour de Babel” - Julie BERTUCCELLI, Frankrijk, 2014, 1 u. 29’ : Woensdag 21 oktober van 18.30 u. tot 21 u. Meer info.

 

Infoavonden: “Jongeren zetten zich in voor solidaire alternatieven”

Zin om een minimuziekfestival, een intergenerationeel bal musette of een biomarkt te organiseren? Een actie op poten te zetten voor een internationaal solidariteitsproject? Samen een fresco, stadsmeubilair, groentebakken of een spelruimte te maken? Donderdag 15 oktober 2015. Meer info.

 

Autoloze zondag opnieuw een succes!

Ontdek alle foto’s die zondag genomen werden in de Ranch tijdens “Etterbeek Dorp” en de inhuldiging van het Duurzaam Wijkcontract.

 

Bilan van de hapdag: een succes en tal van ideeën

Op dinsdag 19 mei vond in het teken van het Duurzaam Wijkcontract een grote participatiedag plaats over het Happark en het Haphuis.

 

Het Duurzaam Wijkcontract viert feest!

De dienst zoekt nog inwoners en verenigingen die een stand willen houden, een workshop organiseren of een handje helpen.

 

Oproep tot (micro-)projecten

Ben je een inwoner, feitelijke vereniging, vzw, school, instelling?
Wil je een project opzetten of een initiatief opstarten voor het DWC Jacht-Gray en de bewoners van de wijk?
Beantwoordt je project aan de prioriteiten van het DWC?
Dan kunnen wij je financieel begeleiden en ondersteunen.

 

4de Algemene vergadering

Op donderdag 5 maart 2015 vond de 4de algemene vergadering van het Duurzaam Wijkcontract plaats. Op deze vergadering zal een stand van zaken gemaakt worden wat betreft de huidige toestand en de latere stappen in de uitvoering van het duurzaam wijkcontract. De vergadering vindt plaats om 20 u. in de raadzaal van het gemeentehuis (Oudergemlaan 115).

 

5de bijeenkomst Wijkcommissie

Op dinsdag 24 februari 2015 werd de 5de bijeenkomst van de wijkcommissie gehouden. Hierop werden de latere stappen in de uitvoering van het duurzaam wijkcontract onder de loep genomen. De vergadering was voorbehouden voor de leden van de wijkcommissie en vond plaats om 20 u. in de raadzaal van het gemeentehuis (Oudergemlaan 115).

 

Nieuw: het wijkpunt van het DWC

De gemeentedienst die instaat voor de uitvoering van het duurzaam wijkcontract heeft onlangs zijn intrek genomen in nieuwe lokalen in de Louis Hapstraat 16, in het hartje van de betrokken wijk. Iedereen is er welkom. Er wordt een onthaalruimte ingericht voor het publiek, dat er nuttige informatie vindt over het duurzaam wijkcontract en de verschillende projecten die op het programma staan. Wie graag langskomt voor een gesprek wordt verzocht om een afspraak te maken. Het wijkpunt is telefonisch bereikbaar via 02 649 51 03 - 02 648 95 90 en via e-mail op: duurzamewijk@etterbeek.be
 

6 januari 2015: panoramische foto


 

Archieven 2014:

 • 4de bijeenkomst Wijkcommissie
  Op maandag 6 oktober 2014 vond de 4de bijeenkomst van de Wijkcommissie plaats.
   
 • 3de Algemene Vergadering
  Op dinsdag 30 september vond de 3de algemene vergadering van het duurzaam wijkcontract plaats. Op deze vergadering werd een stand van zaken gemaakt van de huidige toestand en de komende fases. De projecten, acties en ingrepen die opgenomen zijn in het stadsvernieuwingsprogramma werden voorgesteld aan het aanwezige publiek met behulp van een powerpointpresentatie die u kunt raadplegen door hier te klikken. Dit stadsvernieuwingsprogramma werd opgesteld in overleg met de stuwende krachten van de wijk, waaronder de inwoners en het verenigingsleven.
   
 • Openbaar onderzoek: geef uw mening
  Van 8 tot en met 22 september 2014 werden de Etterbekenaars verzocht om hun mening te geven over het stadsvernieuwingsprogramma van het duurzaam wijkcontract. Dit openbaar onderzoek wordt gevolgd door een overlegcommissie die plaatsvindt op 30 september. De documenten die u in het kader van dit openbaar onderzoek kunt raadplegen zijn de volgende:
 • 3de bijeenkomst Wijkcommissie
  De derde wijkcommissie is bijeengekomen op maandag 30 juni 2014. De deelnemers hadden het er voornamelijk over het ontwerpprogramma voor stadsvernieuwing van het duurzaam wijkcontract Jacht-Gray.
   
 • 2de Algemene Vergadering
  De tweede Algemene Vergadering van het duurzaam wijkcontract vond plaats op 4 juni 2014. Om kennis te nemen van de samenvatting die op de vergadering werd getoond, kunt u hier klikken.
   
 • Projectoproep
  In het kader van het Duurzaam Wijkcontract werd een projectoproep uitgeschreven in het voorjaar van 2014. Via de oproep werd gevraagd om acties in te zenden die de sociale en economische heropleving op lokaal vlak en de kwaliteit van het leefmilieu ten goede komen. De voorstellen en projecten konden ingediend worden tot 1 juni 2014.
   
 • 2de bijeenkomst Wijkcommissie
  De tweede bijeenkomst van de wijkcommissie vond plaats op 28 april 2014. De deelnemers bespraken er de prioritaire thema’s die studiebureau ERU geïdentificeerd had voor het duurzaam wijkcontract, evenals de volgende stappen in het proces.
   
 • De wijk in beelden
  Op woensdag 2 april vond er een fotowandeling plaats op initiatief van studiebureau ERU, dat de gemeente bijstaat voor de lancering van haar DWC. Een veertigtal deelnemers doorkruisten de wijk via 4 verschillende trajecten met de bedoeling om suggesties, opmerkingen of illustraties te vergaren ter aanvulling van de diagnose die voorafging aan de bepaling van de prioritaire krachtlijnen van het duurzaam wijkcontract.
  Klik hier om het verslag van deze activiteit te raadplegen. De foto’s die genomen werden tijdens de wandeling kan je hier bekijken.
   
 • De Wijkcommissie staat in de startblokken
  Tijdens een eerste infovergadering over het Duurzaam Wijkcontract (op 10 februari 2014) had de gemeente een oproep gedaan aan de ‘stuwende krachten’ van de wijk (inwoners, handelaars, verenigingen, scholen, enz.) om een wijkcommissie in het leven te roepen die als voornaamste participatief orgaan de uitwerking en uitvoering van het duurzaam wijkcontract begeleidt.
  Deze Wijkcommissie is nu een feit. Ze is samengesteld uit een vijftigtal leden onder wie inwoners, vertegenwoordigers van het verenigingsleven, de economische sector, de gemeente, het OCMW, het Gewest en andere instellingen. De commissie is voor de eerste maal bijeengekomen op 12 maart 2014. Tijdens deze vergadering stelde studiebureau ERU, dat aangesteld door het college om de programmatiefase te begeleiden, zijn werkwijze en eerste observaties voor aan de deelnemers.

Document acties

Vorige maand januari 2021 Volgende maand

januari
MaDiWoDoVrZaZo
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Leven te Etterbeek - Officieel gemeentelijk maandblad

test