Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Sections

Energiepremies

Naast de steun die het Gewest biedt op het vlak van energie, reikt Etterbeek een aantal premies uit voor de installatie van energiebesparende voorzieningen (zonneboiler en/of nieuwe verwarmingsketel) of voor wanneer u een energieaudit van uw woning laat uitvoeren of uw dak isoleren.

 

De premies gelden voor alle gebouwen die gebruikt worden voor huisvesting en gelegen zijn op het grondgebied van Etterbeek. Om er een beroep op te kunnen doen moet u eerst de gewestpremie voor dezelfde ingreep ontvangen hebben. Deze premies kunnen onderling gecumuleerd worden, ten belope van maximum € 500 per individuele woning en per natuurlijk persoon. Dit maximumbedrag stijgt naar € 3000 voor gebouwen met meerdere woningen of met een gemengde bestemming, op voorwaarde dat de werken uitgevoerd worden door dezelfde firma en dat de premieaanvraag ingediend wordt door één enkele aanvrager. Ze kunnen ook gecumuleerd worden met andere openbare financiële steun, op voorwaarde dat het totaalbedrag van de steun niet hoger ligt dan de kostprijs van de werken*.

 

Premiebedragen:

  • Energieaudit: 50% van de gewestpremie A1
  • Dakisolatie: 10% van de gewestpremie B1 (maximum op € 150 voor een individuele woning en op € 500 bij meervoudige of gemengde woningen)
  • Installatie van een nieuwe verwarmingsketel (hoogrendementsketel): 20% van de gewestpremie C1
  • Installatie van een zonneboiler: 10% van de gewestpremie D1

 

Opgelet: de premieaanvragen dienen minstens 4 maand na ontvangst van het goedkeuringsattest van het BIM ingediend te worden en ten laatste op 30 juni 2016 (poststempel geldt als bewijs). De aanvrager dient dezelfde persoon te zijn als de persoon die de BIM-premie heeft ontvangen en de werken waarvoor de premie aangevraagd kan worden dienen uitgevoerd en gefactureerd te zijn na 1 januari 2014.

 

Om een premie te ontvangen:

Om een premie aan te vragen dient u het aanvraagformulier voor een gemeentelijke premie te dateren, in te vullen en te ondertekenen. Net zoals het energiepremiereglement kunt u dit rechtstreeks afhalen van onze website of op eenvoudig verzoek verkrijgen bij de gemeentelijke dienst Duurzame Ontwikkeling of het Woonloket. Vervolgens dient u het volledige dossier te versturen naar het college van burgemeester en schepenen (gemeentehuis – Oudergemlaan 113-115 Etterbeek), samen met de volgende documenten:

  1. Een kopie van de brief waarin het BIM u meedeelt dat u een premie werd toegekend of elk ander document waaruit blijkt dat deze premie werd uitbetaald (bankuittreksel, enz.).
  2. Een kopie van de identiteitskaart van de aanvrager. Voor elektronische identiteitskaarten: kopie van de informatie die vermeld staat op de chip.
  3. Een kopie van de verschillende facturen voor de installatie van deze voorzieningen, de uitvoering van de audit en/of dakisolatiewerken, evenals alle bijbehorende betalingsbewijzen.

 

Meer informatie over de gemeentelijke energiepremies: 02 627 27 73 – duurzaam.etterbeek@etterbeek.be

 

Voor vragen van technische aard en/of voor administratieve hulp bij de opmaak van uw dossier(s), kunt u steeds contact opnemen met:

 

>    Energiehuis :

 www.maisonenergiehuis.be

 

>    Vzw Habitat et Rénovation:

               Graystraat 81 – 1040 Etterbeek

               02 647 47 10 – cr1040.hr@misc.irisnet.bewww.habitatetrenovation.be

 

*Indien het bedrag van de gecumuleerde premies hoger ligt dan de totale kostprijs van de werken, wordt het premiebedrag verlaagd naar een bedrag dat volstaat om de werken volledig terug te betalen.

Document acties

Vorige maand januari 2021 Volgende maand

januari
MaDiWoDoVrZaZo
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Leven te Etterbeek - Officieel gemeentelijk maandblad

test