Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Sections

Onze acties

8 maart: Wereldvrouwendag

Jaar na jaar is Etterbeek een trouwe deelnemer aan deze actie. Op Wereldvrouwendag zetten we het dynamisme en het talent van vrouwen in Etterbeek en elders in de verf: vrouwelijke kunstenaars in alle kunsttakken, medewerksters van verenigingen, verantwoordelijken van gemeentelijke instellingen, inwoners die gewoonweg zin hebben om zich samen in te zetten, enz.
Het hele jaar door organiseren we allerlei activiteiten zoals voorstellingen, tentoonstellingen, een forum-debat, activiteiten voor kinderen, of sensibilisatiestands.


25 november: Internationale dag voor de uitbanning van geweld tegen vrouwen

In het kader van deze dag worden er tot en met 6 december een hele reeks activiteiten en evenementen georganiseerd: sensibilisatiecampagne, tentoonstelling, colloquium, maar ook films en/of voorstellingen in de Espace Senghor. De dienst Gelijkheid Vrouwen-Mannen neemt in dit verband ook deel aan de Wittelintjescampagne.


Wittelintjescampagne

Deze campagne is ontstaan in Canada in 1991, op initiatief van een groep mannen die diep geschokt waren door een moordpartij op 14 meisjes in de technische hogeschool van de Universiteit van Montreal. In december 1989 was een 25-jarige man er een klaslokaal binnengedrongen met een machinegeweer. Nadat hij alle mannelijke studenten de klas uitgestuurd had, opende hij het vuur op de achtergebleven meisjes.
Ter nagedachtenis van deze tragische dag werd 6 december in Canada en in tal van andere landen uitgeroepen tot een dag van herdenking en actie tegen geweld op vrouwen. Die dag kan iedereen zijn verzet tonen door een wit lintje te dragen, dat symbool staat voor de wens om nooit geweld te minimaliseren, te verzwijgen en vooral nooit te gebruiken.

Document acties

Vorige maand januari 2021 Volgende maand

januari
MaDiWoDoVrZaZo
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Leven te Etterbeek - Officieel gemeentelijk maandblad

test