Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Sections

Sensibiliseren van de bevolking

Het gemeentebestuur wil de Etterbeekse bevolking zoveel mogelijk informeren over thema’s van internationale samenwerking, om ze zo bewust te maken van een aantal onrechtvaardige situaties in de wereld en van mogelijkheden om die situaties mee te helpen veranderen.


De dienst Internationale Solidariteit organiseert daarom sensibilisatiecampagnes naar het brede publiek, vaak in samenwerking met lokale organisaties die actief zijn in ontwikkelingslanden.


De organisatie van de Maand van de Solidariteit vormt hiervan het jaarlijks hoogtepunt. Samen met de initiatieven van de verschillende verenigingen wordt gewerkt aan gezamenlijke acties rond een centraal thema. Ook scholen, bibliotheken, sociaal-culturele instellingen en dergelijke worden hierbij betrokken. Zoals dat in 2012 voor het eerst het geval was, worden samenwerkingsverbanden opgezet tussen het programma rond de Werelddag tegen extreme armoede (17 oktober) en de Maand van de Solidariteit.


Sensibilisering mag echter niet tot één maand beperkt blijven. Daarom organiseert de gemeente het hele jaar door op regelmatige tijdstippen vormingsactitviteiten, debatten of culturele evenementen rond de Noord-Zuidproblematiek (opleidingen, debatten, culturele evenementen, enz.).

Document acties

Vorige maand november 2020 Volgende maand

november
MaDiWoDoVrZaZo
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Leven te Etterbeek - Officieel gemeentelijk maandblad

test