Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Sections

Kindergemeenteraad

De kindergemeenteraad werd in 2017 opgericht op initiatief van de dienst Jeugd. Leerlingen uit het vijfde en het zesde leerjaar uit de scholen en verenigingen van Etterbeek worden verkozen voor een periode van één jaar. Op dit moment telt de raad negen leden. Een keer per maand komen zij samen in de foyer van het “Petit théâtre de la Farandole” (Louis Hapstraat) om ideeën uit te wissen, hun standpunten naast elkaar te leggen en beslissingen te nemen over thema’s en onderwerpen die hen rechtstreeks aanbelangen. Met zijn eigen begroting kan de kindergemeenteraad projecten op touw zetten die hem na aan het hart liggen.

 

Voor de jongeren die beslissen om er deel van uit te maken is de kindergemeenteraad een ware kennismaking met het burgerschap waarin ze niet alleen hun stem kunnen laten horen, maar ook kennis maken met de principes en de regels van de lokale democratie.

Hulp voor de daklozen

Wij, de kindergemeenteraad, hebben uit de dertien projecten die wij voorgesteld hebben drie projecten gekozen. Een van die projecten gaat over de hulp voor daklozen.

Om hen te helpen, hebben we eerst aan onze vrienden (niet alleen aan onze klasgenoten, maar aan iedereen) gevraagd om kleding en toiletgerief in te zamelen. Die inzamelactie heeft heel wat opgeleverd: sjaals, mutsen, broeken, pyjama’s, zeep, rugzakken… We hebben als gesorteerd en geordend. De raad heeft zoveel ingezameld dat we twee rondes hebben kunnen doen!

Vervolgens hebben we de straten van Etterbeek doorkruist in de bestelwagen van Jean-Claude om de ingezamelde spullen uit te delen. Als we daklozen vonden, hebben we hen kleding, verzorgingsproducten, sjaals, rugzakken, deken s en wafels gegeven. Ze waren heel blij dat ze die spullen kregen en dat ze konden kiezen.

Tijdens de eerste ronde hebben we vier mensen kunnen helpen, tijdens de tweede ronde twee.

Bedankt aan alle leerlingen van het vijfde en het zesde leerjaar om dit project mogelijk te maken.

Dit was het eerste project van de kindergemeenteraad.

Emely, Osilia, Leïla, Miroslav, Eva, Eliott, Michal, Ervan, Rania, Inès, Maxime, Mohamed et Simon

 

Document acties

Vorige maand december 2020 Volgende maand

december
MaDiWoDoVrZaZo
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Leven te Etterbeek - Officieel gemeentelijk maandblad

test