Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Sections

Mobiliteit in Etterbeek

Openbaar vervoer

De gemeente Etterbeek beschikt over een grote verscheidenheid aan openbaar vervoer (bus, tram, metro, trein). Trajecten en stopplaatsen kunt u hier raadplegen.
Om te weten hoe u op het gemeentehuis van Etterbeek (Oudergemlaan 113) geraakt, kunt u deze kaart raadplegen.
Voor meer informatie kunt u de websites van de openbare vervoersbedrijven raadplegen :

Autodelen 

Autodelen is een systeem waarbij gebruikers beschikken over wagens die verspreid staan over verschillende standplaatsen. Elk lid kan die wagens gebruiken wanneer hij maar wil.

Sinds 2014 bevinden zich in Etterbeek verschillende standplaatsen die beheerd worden door Cambio. Dat bedrijf biedt verschillende tariefformules en verschillende voertuigmodellen aan die afgestemd zijn op ieders behoeften.

 

In de tussentijd zijn ook twee andere operatoren actief in onze gemeente waardoor het aanbod van deelauto’s uitgebreid werd: Zen Car en Ubeeqo.

 

De drie operatoren die actief zijn in Etterbeek bieden samen tweeëntwintig standplaatsen voor autodelen aan. De exacte locaties vindt u op onderstaande kaart.

 

Taxistop

Heeft u al over een voertuig, maar zoekt u andere medereizigers die mogelijk dezelfde kant opgaan (en in de kosten willen bijdragen), dan kunt u contact opnemen met de dienst Taxistop. Deze dienst beschikt over een carpooldatabase voor pendelaars. Voor meer informatie : www.taxistop.be.

 

Fiets  

Fietsen in tegenrichting en fietsparkings

In 1997 huldigde Etterbeek haar 30 eerste tegenrichtingen voor fietsers in. Vandaag kunnen fietsers in nagenoeg alle eenrichtingsstraten (iets minder dan 60) in beide richtingen fietsen. Dankzij dit bijzonder dynamische beleid ten behoeve van tweewielers mocht onze gemeente al twee maal de Gouden Fiets in ontvangst nemen. Bovendien beloonde de pers onze gemeente met de ‘gele trui voor tegenrichtingen’. Tot slot geven we nog mee dat er op ook vele plekken in de gemeente fietsparkings werden aangelegd.

 

Fietsroutes

Etterbeek wordt door meerdere fietsroutes doorkruist.

 

Een gemeente op twee wielen

Elk jaar neemt Etterbeek actief deel aan de Bike experience en de jaarlijkse actie ‘in de stad zonder mijn auto’ (in september). Onze wijkagenten en parkeerstewards verplaatsen zich trouwens allemaal met de fiets. Daarnaast beschikt onze politie over een fietsbrigade en worden onze ambtenaren aangemoedigd om zich met de fiets te verplaatsen. Personeelsleden die hun woon-werkverkeer met de fiets afleggen ontvangen een fietspremie van 0,22€ per kilometer.

 

In 2016 werd een speciale fietsaudit georganiseerd in Etterbeek in het kader van een oproep van het Gewest. De bedoeling van die audit was om het fietsbeleid van de gemeente te evalueren om vervolgens een gemeentelijk fietsplan uit te werken op basis van de aanbevelingen. Voor meer informatie daarover kunt u de volgende documenten raadplegen:

 

Fiets gestolen? Een trucje om hem terug te vinden!

Elk jaar verzamelen de politie en de gemeentediensten tal van fietsen die achtergelaten werden op de openbare weg. Sommige eigenaars kunnen geïdentificeerd worden dankzij het rijksregisternummer dat ze op hun fiets lieten graveren. Alle andere fietsen die in het Brusselse gewest gevonden worden, worden verzameld in een centrale opslagplaats en opgenomen in een lijst die u online kunt raadplegen: www.gevondenfietsen.be Bij elke fiets staat een foto en een beschrijving van de voornaamste kenmerken. Met een eenvoudige zoekopdracht kunt u dus nagaan of ook uw fiets gevonden werd!

Document acties

Vorige maand februari 2019 Volgende maand

februari
MaDiWoDoVrZaZo
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728

Leven te Etterbeek - Officieel gemeentelijk maandblad

test