Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Sections

Parkeren - Wegmarkeringen

Betalend parkeren en bewonerskaarten

De gemeentelijke Parkeerdienst staat in voor de uitvoering van het Parkeerplan in het hele grondgebied van de gemeente. De dienst reikt bewonerskaarten uit, beheert de parkeermeters en organiseert samen met de parkeerstewards de controle op het betalend parkeren in de straten van de gemeente.


Gele zones en minuutparkeerzones (de vroegere leveringszones)

De oude leveringszones werden omgevormd tot gele zones en minuutparkeerplaatsen:

  • Gele zones: uitsluitend bestemd voor leveringen. Wanneer leveranciers in deze zone parkeren om een levering uit te voeren moeten zij dit duidelijk aangeven door de deuren van hun voertuig open te laten staan. Elk ander voertuig dat hier parkeert, riskeert een parkeerbelasting van € 50 per halve dag.

  • Minuutparkeerzones: hoofdzakelijk bestemd voor leveringen (met deuren geopend), maar ze kunnen ook gebruikt worden voor parkeren van korte duur. In zo’n geval moeten bestuurders een gratis parkeerticket afhalen aan de parkeermeter en dit zichtbaar achter de voorruit van het voertuig leggen. De andere bestuurders riskeren een belasting van € 50 per halve dag.

 

Garage-inritten

Als u geregeld te maken krijgt met foutparkeerders die de toegang tot uw garage versperren, dan kunt u een ontradende en doeltreffende maatregel treffen door een 1 m lange gele lijn te laten schilderen aan weerskanten van uw inrit. U kunt deze gele lijnen aanvragen bij de dienst Mobiliteit. Voor de plaatsing van gele lijnen betaalt u € 25 per meter per jaar. De gele lijn heeft echter enkel een ontradend effect en geen wettelijke waarde.

 

Parkeerplaats voor personen met beperkte mobiliteit

De onderstaande kaart geeft een overzicht van alle parkeerplaatsen die voorbehouden zijn aan personen met beperkte mobiliteit op het grondgebied van Etterbeek.

 

 

Om een nieuwe parkeerplaats voor personen met beperkte mobiliteit aan te vragen in de buurt van uw woning of werk, moet u langsgaan op de dienst Mobiliteit met de volgende documenten:

1. Kopie van uw identiteitskaart
2. Kopie van uw Europese parkeerkaart voor personen met een handicap (blauwe kaart)
3. Kopie van het verzekeringsbewijs van uw wagen (groene kaart)
 
Als de aanvraag ingediend wordt door een derde voor een persoon met een handicap, gelieve dan ook de volgende documenten mee te brengen:
 
5. Kopie van het rijbewijs van de bestuurder
6. Attest van gezinssamenstelling (vragen bij de dienst Bevolking) van de aanvrager of attest van de werkgever met vermelding van het adres van de plaats van tewerkstelling en bevestiging van de afwezigheid van een toegankelijke privéparking
 

 

 

Andere parkeerzones

Om de aanleg aan te vragen van een parkeerplaats voor taxi’s, fietsen, motoren, ‘corps diplomatique’, schoolbus, ambulance en autodelen moet u zich richten tot het college van burgemeester en schepenen via de dienst Mobiliteit.

 

 

Gedeelde parkings

Het bedrijf BePark biedt een “parksharing”-oplossing aan in Etterbeek: beveiligde parkeerplaatsen voor de inwoners via maandabonnementen of via reservering. BePark is op dit moment actief in de wijken Jacht, Thieffry en Sint-Pietersplein.

 

Een lijst met alle “BePark”-parkings op het grondgebied van Etterbeek vind je hier: https://www.bepark.eu/nl/parking/brussel/gemeenten/etterbeek

Document acties

Vorige maand januari 2021 Volgende maand

januari
MaDiWoDoVrZaZo
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Leven te Etterbeek - Officieel gemeentelijk maandblad

test